Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí nudličky na tymiánu s hlívou ústřičnou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie668 kJ /
160 kcal
Bílkoviny8,17 g
Tuky0,63 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky a posypeme směsí pepřů (nejlépe čerstvě namletou). Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda. Krok 3: Poté osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme celé stonky tymiánu, hrubě nasekané čtyři stroužky česneku a případně Maggi kostku česnek a tymián. Krok 4: Přivedeme do prudkého varu, přidáme rajský protlak, teplotu snížíme na minimum a dusíme, dokud maso není úplně měkké. Během dušení podléváme malým množstvím vody. Krok 5: Poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a dodusíme 10 minut. Před podáváním odstraníme zbytky tymiánových větviček.

Zveřejněno 16. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjyJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjyJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

hmm, studený podzim, tak menší zpoždění ;-(

tak už rostou :yes:

rehous: Tak tomuto komentáři jsem se musela zasmát, :-D

tak už rostou ;-)

o měsíc později, stejné místo, stejný pařez, stejná houba, stejný recept a musím jen potvrdit, že to je hlíva ústřičná,dnes už jedla i celá rodina a taky pochválila :yes:

Dobrá práce :yes: opravdu dobrota,
snad jen ted doufat, že ta houba kterou jsem našel v lese byla hlíva ústřičná:-/

Mňam, děkuji za inspiraci :-K

Už jsem vyzkoušela a vřele všem doporučuji!!!!:-)):yes::yes::yes:

Elizo:-)tak tady je všechno co jím já:-p a tak na sebe nebudu zlá a s klidným svědomím si tuhle dobrůtku uvařím;-).A jelikož kombinace ingrediencí je mi víc než blízká:-p:-p:-p tak letí boďka už teď a chuťový vjem popíšu později;-):-)

Eli, zase něco pro mě, dávám bodík :yes:

Tohle je polentová kaše, ale klidně může být rýže, brambory, kuskus... co má kdo rád :-p.

Elizo, jakou máš přílohu?

Jóóó,tak to si dám říct:-!Pokrm obsahuje hlívu ústřičnou, na kterou jsem ujetá;-)Uložila jsem na vyzkoušení, pak budu moudřejší, ale bodík letí i tak:yes:

Ještě k receptu: pokud budete chtít vyzkoušet, pepřem je z počátku dobré nešetřit - používám pepř čtyř barev od Kotániy - několikrát vydatně zatočím nad masem a prsty do masa dobře zatlačím. Solit maso je lepší až po zatáhnutí v horkém oleji, nepustí vodu a šťáva zůstane uvnitř (po osolení se sice v kastrole tekutina objeví, ale jen zlomek toho, co by vyteklo při předchozím nasolení...) Maso na tento způsob (i když jsem použila pouze kýtu) je dokonale šťavnaté a v kombinaci s hlívou a bez použití zahušťovacích surovin i velmi zdravé...;-)

Děkuji za zájem...:-) Jendo, dík za pěkné fotky k pangasovi, s nivou je to docela dobrý tip. Těší mě, že chutnalo a hlavně, že ti můj recept byl inspirací. ;-)

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
hovězí guláš s hlívou, hovezi maso s hlivou, recepty s hlívou, hovezi nudlicky, maso na tymiánu, jak očistit hlívu, recepty hlíva ústřičná, hovezi nudlicky recept, hovezi maso na tymianu, recept s hlívou, pokrmy z hlívy ústřičné, hlíva ústřičná s masem, hlíva ústřičná recepty, polentová kaše, maso s hlívou, hovězí roštěná s hlívou ustŕičnou, jak upravit hlivu, vaření s hlívou, hovezí maso na nudličky, hlíva ústřičná recepty s masem

Suroviny:
kýta hovězí, hlíva ústřičná, tymián, protlak rajčatový, česnek, olej, sůl, pepř čtyř barev, masox, česnek, tymián

Přidat fotografie receptu