Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 811 kJ / 4 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 241,14 g |
| Tuky | 299,10 g |
| Vláknina | 16,33 g |
| Cholesterol | 990 mg |
| Sodík | 4,27 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 214,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme.
Krok 2: Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut (pokud máme pečeni v celku). Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme ještě dále do změknutí.
Krok 3: Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme víno, mouku rozkvedlanou ve vývaru a povaříme cca 15 minut. Podáváme s uvařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/932Z
Moje poznámka
Pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/932Z
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 2 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 18 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 21 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 minutami
Koňakové řezy
janatka před 1 hodinou
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 2 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 2 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 10 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 11 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 13 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 13 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečínka na medu,
vepřová pečeně na medu,
vepřová pečeně na medu v v celku,
dobra pečinka,
pecínek,
vepřová pečně na medu,
pecinka salvej,
veprova pecene salvej med,
vepřová pečeně v celku na medu
Suroviny:
pečeně vepřová,
olej olivový,
šalvěj,
kmín mletý,
koření grilovací,
máslo,
mouka hladká,
víno bílé,
vývar zeleninový,
brambory,
med
Komentáře (7)