Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří hranolky zase jinak

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 269 kJ /
1 976 kcal
Bílkoviny81,92 g
Tuky37,24 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,95 g
Sůl4,84 g
Sacharidy301,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky. Krok 2: Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme. Krok 3: Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Odsajeme na ubrousku. Myslím ale, že by šlo i upéct na pečícím papíru v troubě, bylo by to ještě dietnější. Krok 4: Ingredience na dip prošleháme. Připravíme salát. Na salát navršíme hranolky z kapra a přidáme dip. Výborná dnešní večeře :-).

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autorky zizala

Zdroj receptu: TV pořad Kluci v akci

video na filetování kapra:

www.youtube.com/watch?v=Y8J0KwkajDI

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6MW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P6MW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

janky3: Díky za pochvalu, my je máme takhle nejraději. :-K

Tak jsem si teď v hlavě spojila všechny chutě a od té chvíle se mi nezastavitelně sbíhají sliny. Tak snad to zvládnu a neutonu. Každopádně dávám do oblíbených.<3

:-K;-):yes:

aje: jj, když někdo něco opravdu umí, vždycky to pro pozorovatele vypadá jako velice snadné :-8
Určitě vyzkouším a díky ;-):yes::-K

Eliza: opravdu je to jen praxe chytáme cela rodina takže o kapry není nouze a po par nepovedených kapru to zvládají všichni taky mi to nešlo hned když mne to táta učil

zizala: presně sváma souhlasím a zkuste udělat hranolek jak řikate na 3mm lupínky protože pak ho budete používat na placku nevím jak bych to jinak řek takže jeho velikost bude třeba 3mm na 2cm podle velikosti kapra a uvidíte dobré i studené (večer k televizi) někdy se sem možná zaregistruji a dam sem svoje recepty s ryb jako třeba plněné knedlíky štrúdl s kostry když mam třeba 4 tak pomazánku plněné papriky adt jinak sem moc nechodím to mi ukázal kluk

Aje, také na to kouknu a třeba zkusím, dcera tu kůži někdy preparuje...:-8;-) Ale také mám za to, že kůže to drží pohromadě... Schválně se na to jdu podívat...;-)

aje: aha, tak to zkusím příště, děkuju:-K:yes: Ona ta kůže je po vychladnutí nedobrá, gumová:-/

zizala:jo a když se podíváte na recept Babici Kapr v bramborovém krabatě tak tam vám to i názorně předvede

zizala: nemusí se to prořezávat až ke kůži stačí jen když ucítim jak my praskla ta kost (dělám to 30let možná víc od dob co chodím na ryby a naučil sem to asi 50 rybářu i ty co nemají rádi kuži) trochu praxe a jdeto samo

chocolate: Dík:-K Musím říct, že jsme si opravdu pochutnali a odteď už budu kapří řízky jedině vykosťovat, je to super :yes:;-)

Jarko:-K, tohle je luxusní, lepší než snídaně u Tiffaniho (kde by mi stejně nikdo nic nekoupil:-D).Krásné, bod je Tvůj.
Asi do toho půjdu na večeři, ale kapřuldu už mám vykostěného od strýce.

aje: Nějak si neumím představit to prořezání, když rybu zbavím kůže. Prořezává se to přece až ke kůži a ta drží maso pohromadě, jinak by se to rozpadlo na 3 mm lupínky :-O

:-p:-pnádhera ryby můžu:-p:-O takto připravené budou mňam:-*:yes::yes:+14

Tak to vypadá náramně.:-p:-p:-p Prima video,poučné.:yes::yes:

Recept se mi líbí:-p+12:yes:

Jinak moc děkuju všem za milé komentáře :-K:-K

magdalenka: Tak to netuším, já to zkoušela poprvé u toho kapříka:-8 Ale třeba někdo poradí:-?

Prosím, asi sa budete smiať môjmu dotazu, ale toto funguje len u kapra, alebo u všetkých rýb? (Vytiahla by som makrely z mrazničky a išla trénovať...)

Jaruško, moc hezké:yes::-p+

:yes: mňam, to je krása:-p:-K

aje: jo a 4 vajíčka zhruba na 600g kapra (ja dávám nejmíň 2vejce) pokud budu mít menši množství tak upravím i vejce (ja dávam nejmíň 2vejce) sou s menších kapru

aje: jo a dip bud česnekoví nebo nejednoduší je kečup Horčice a majolko smažit jen malinko díl než normalně ale ne o moc protože oni dojdou pokládat na talíř s ubrouskem a nechat tak 5-10 minut dojit

30 let takto kosím kapra už si neumím představit ho udělat jinak
co se týče hranolku tak lepši sou bez kůže to znamenat kapra ještě zbavit kůže při přeřezáváni kostí asi 3mm od sebe je dobré to rovnou proříznout úplně tím vzniknou hranolky kapří hranolky-recept
filety z kapra
20g česneku
4 vejce
špetka chilli
sladká sojová omáčka
sůl
pepř
200g hladké mouky na obalování
sladká mletá paprika
500 ml oleje na smažení

kapra vykostíme a nakrájíme na nudličky.
Z vajec ,drceného česneku ,sojové omáčky soli ,pepře,chilli vymícháme
těstíčko ,do kterého nudličky naložíme alespoň na hodinu min,lépe na 2
hodiny.
do mouky přidáme mletou papriku v této moučné směsi obalíme nudličky ,které
smažíme v rozpáleném oleji.

Magdi...jak říká Petr Stupka: "Věřte, nevěřte, všech kostí se zbavíme." Jednoduše - věř - nevěř, ale je to tak.;-)

na vykostění si netroufnu, to není taková sranda jako marcipán :-8:-D ale z rybky bez kostí ráda zkusím :-p:-p:yes:

Bomba!!!:yes::yes:

magdalenka: Magdalenko, ano, přeřežou se na malinkaté kousky a vůbec pak nejsou cítit ;-)

Pozrela som si to video, úžasné...čo sa stane s tými kostičkami? Preseknú sa? Necítiť ich pri jedení? Nemôžu zmiznúť - to odporuje fyzikálnym zákonom...
Receptík je krásny!:yes:

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
kapri hranolky kluci v akci, jak udelat kapři hranolky, kapří hranolky, kapří hranolky recept, kluci v akci vykoštěni kapra, jak vyfiletovat kapra, kapří hranolky v troubě, vykosťování kapra, jak vykostit kapra video, kapří salát, hranolky z kapra, jak vykostit kapří hranolky, karbanátky z kapra kluci v akci, kapří hranolky video, dip ke kapřím hranolkům, tv.kluci v akci recepty krůtí řízky pečené v troubě, kapří hranolky v těstíčku, kluci v akci kapr, kapří hranolky recepty, kapří hranolky jaký dip

Suroviny:
kapr, citron, sůl, vejce, víno bílé, strouhanka, chilli, pažitka, petrželka, koření oregáno, olej, jogurt selský, hořčice plnotučná, víno bílé, kopr, pažitka, cibulka jarní, cukr, sůl, pepř, salát, ředkvičky, cibulka jarní, sůl, pepř, citron, med, ocet vinný

Přidat fotografie receptu