Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 182 kJ / 1 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,66 g |
Tuky | 105,01 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 7,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky.
Krok 2: Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou.
Krok 3: Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200°C, podle potřeby podléváme.
Zveřejněno 16. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelská vlnka na jehle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAvl
Moje poznámka
Ďábelská vlnka na jehle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAvl
Nejnovější recepty
Velikonoční lívance
Přidáno před 7 minutami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 35 minutami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 15 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 16 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 13 minutami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 6 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 11 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 11 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 12 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 12 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 13 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 15 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 16 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 17 hodinami
Tématické fráze:
jak připravit dobré ražniči na gril,
plzenština,
ražniči z vepřové kýty,
vepřové na jehle,
ďábelské vlnky z vepřového masa,
kuřecí játra na jehle,
živáňská pečeně babicovy dobroty,
ďábelská kýta,
jak napíchnout kýtu,
játra na jehle,
ražniči na jehle,
jehly na kýtu,
živanska na grilu s více druhu masa zeleniny,
vlnka sk,
vlnka sk,
vlnka.cz,
dábelské jídlo pro dábly,
jak napíchnout kýtu na gril,
recept dabelsky hadi,
vepřové maso na jehle
Suroviny:
kýta vepřová,
chilli paprika čerstvá,
žampiony sterilované,
slanina váhalova,
sůl,
pepř,
olej olivový,
omáčka sojová,
česnek
Komentáře (61)