Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová roláda s ovocem a kokosovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kogina-K1 Kogina-K1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 330 kJ /
796 kcal
Bílkoviny15,22 g
Tuky55,84 g
Vláknina2,80 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy56,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme nádivku:
Vločky zalijeme 250 ml smetany, necháme změknout a přidáme ostatní ingredience. Krok 2: Maso připravíme na roládu, potřeme česnekem, lehce posypeme paprikou, poklademe plátky šunky a naplníme nádivkou (cca 1cm vrstva), na nádivku dáme mrkev, půlky vypeckovaného hroznového vína, opatrně zatočíme do rolády, potřeme medem a lehce zasněžíme kokosem. Vložíme na pekáč vymazaný olejem a přelijeme zbytkem smetany. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů cca 40 min. V průběhu pečení podléváme. Krok 4: Omáčka:
Slijeme výpek, přidáme trochu bílého pepře, 2 lžíce kokosu, prolisovaný česnek, drcený kmín, necháme chvilku dusit a podle potřeby zahustíme. Krok 5: Podávámé s rýží (nejlépe vařenou s celým černým pepřem, smíchanou s bazalkou - vypadá dobře, chutná ještě lépe).

Zveřejněno 18. 1. 2011

Poznámka autorky Kogina-K1

Když je málo omáčky, rozředíme vodou, nebo další smetanou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNVM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNVM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mně se už recept zdál překombinovaný, ale Teri, vyřešilas to :-p:yes:

Dnes som robila na obed, nebolo to zlé. Náplň chuťou pripomínala hubovú plnku, bola výborná. Ale v omáčke by som zvolila buď variant s cesnakom ( to by som uprednostnila ) alebo variant s kokosom. Niežeby bola zlá, ale trocha prekombinovaná. Keďže mäso sa potiera cesnakom, dala by radšej cesnak.
Inak bola roláda celkom ok, len by som zjednodušila omáčku.;-):-8

Tématické fráze:
masova rolada, masové rolády, masové rolády recepty, recepty maso s ovocem, roláda masová, recepty masová roláda, veprova rolada s ovocem, losos s kokosovou omáčkou, recept na masovou roládu, rolády s ovocem, nadivky do veprove rolady, ovesné nádivky, domaci masova rolada, nádivky na masové rolády, malo masová roláda, nadivka na kokosovou roladu, recepty maso s ovovcem, roláda nepečená masové, krevety s ryzi a kokosovou omackou, miny masové rolády

Suroviny:
maso, šunka, mrkev, víno hroznové, česnek, kokos strouhaný, kmín drcený, pepř bílý, mouka, koření kari, bazalka čerstvá, smetana, vločky ovesné, smetana, koření kari, majoránka, paprika sušená sladká, med, podravka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu