Cuketový nákyp po X té
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje jemnou chuť zeleninu, sýru a koření. Můžete si ho vychutnat jako hlavní chod nebo lehkou večeři. Přidat do něj můžete i to co máte zrovna po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
Pekáček 30x20 cm
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 592 kJ / 1 097 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,16 g |
| Tuky | 46,22 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 2,26 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 95,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 2: Vymažeme zapékací misku máslem.
Krok 3: Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo a necháme vypotit. Potom vymačkáme vodu.
Krok 4: Maso pokrájíme na drobnější kousky, sýr nastrouháme, česnek utřeme se solí, mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kořením.
Krok 5: Všechny suroviny společně dobře promícháme.
Krok 6: Do vymazaného pekáčku nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C dokřupava.
Zveřejněno 14. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový nákyp po X té
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAqM
Moje poznámka
Cuketový nákyp po X té
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QAqM
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 18 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
cuketový nákyp,
žlutá cuketa recepty,
cuketový prívarok,
nákyp z patizonu,
nákyp z cukety,
cuketový nákyp recept,
výrobky z cukety,
cukeťák,
recepty z dýně,
tykev recepty nakyp,
cuketový nákyp s uzeným masem,
recepty ze žluté cukety,
žlutá cuketa recept,
žluty patison recept,
plněnej bůček,
cuḳínový nákyp,
patizon nákyp,
cukety a recepty z nich,
ty z recepty z cukety,
tvary cuket
Suroviny:
cuketa,
maso uzené,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
vejce,
sýr tvrdý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
máslo
Komentáře (18)
Pre ilustráciu ti prikladám fotky ( sú pri plnenej tekvici, pozri odkaz nižšie ), sú to sáčky so semenami. Keď budem mať svoju, tak ju sfotím aj na reze. Zatiaľ sú tekvice ešte malé.
http://www.toprecepty.cz/recept/2232-plnena-tykev/
Robím z nich od kompótu, cez polievky, prívarok, zapekané, plnené ...všetko. Nie všade sa hodí cuketa, práve preto, že má veľa vody.