Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Lahodná kombinace jablek a tvarohu v tomto receptu vyniká. Moučník, který při pečení provoní celý dům a svou vláčností a výbornou chutí si vás okamžitě získá. Moučník je nejlepší odleželý z lednice, proto si na jeho přípravu vyhraďte dostatek času.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 239 kJ / 3 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,54 g |
| Tuky | 51,04 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 693 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 619,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílků přidáme pár kapek citronu a vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny.
Krok 2: Do žloutků s cukrem přilijeme studené mléko a zašleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile se vše spojí, opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
Krok 3: Těsto vylijeme plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova.
Krok 4: Upečené těsto necháme vychladnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu.
Krok 5: Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 6: V hrnci smícháme oba vanilkové pudinky (prášek) s jablečným džusem nebo moštem a vaříme až do husté hmoty. Vmícháme nastrouhaná jablka. Tuto směs natřeme na tvarohovou vrstvu.
Krok 7: Buchtu necháme vychladit v lednici. Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany.
Zveřejněno 18. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dk8
Moje poznámka
Osvěžující jablko-tvarohová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dk8
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 46 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Tématické fráze:
tvarohova buchta,
buchta s tvarohem a jablky,
buchta z jablek,
buchta z jablek a tvarohu,
jablecna buchta s tvarohem,
buchta z tvarohu a jablek,
jablka a tvaroh recept,
jablkovo tvarohová buchta,
buchty z jablek,
tvaroh jablka,
nejlepsi buchty z jablek,
buchta z jablek na plech,
buchta s jablek,
nejlepší jablečná buchta,
jablečná tvarohová buchta,
buchty s jablek a tvarohem,
jablkovo tvarohový buchta,
jablka tvaroh,
recept jablka tvaroh,
tvarohová buchta na plech
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek,
mléko,
šťáva citronová,
tvaroh měkký,
pudink vanilkový,
džus jablečný,
jablko
Komentáře (10)
snad jen ochutnano, a hned snezeno... :) super zalezitost
takže ani do tvarohu ani do pudinku se cukr nepřidává