Jehněčí s cuketou
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také nastrouhanou svěží cuketu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,00 g |
Tuky | 37,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, nakrájenou feferonku, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme jako guláš.
Krok 2: Asi po hodině dušení (dle tuhosti masa, mělo by být tak napůl měkké), přidáme nastrouhanou cuketu, protlak a utřený česnek. Ten dle chuti každého.
Krok 3: Dusíme maso do měkka, případně podléváme vodou a na konci zahustíme trochou mouky.
Zveřejněno 27. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AzX
Moje poznámka
Jehněčí s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5AzX
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 18 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 5 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 5 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 5 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 6 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 7 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 8 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty z cukety,
jehněčí sádlo,
jehněčí sádlo,
cuketa recepty,
skopove cukety,
jehněčí plec z cuketou,
jehněčí guláš s cuketou,
jehněči jak dlouho se musí dusit,
skopove s cuketou,
vařene jehneči recepty,
příprava jehněčího plecka,
jehněčí maso s cuketou,
jehněčí cuketami
Suroviny:
plecko jehněčí,
cuketa,
protlak,
vývar masový,
feferonka,
cibule,
česnek,
sůl,
sádlo,
mouka
Komentáře (8)