Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pestré rizoto ( Jambalaya)

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na velké hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm za častého míchání na mírném plameni cibuli, papriku, celer a česnek. Když zelenina změkne, vmícháme mletou papriku, bobkový list, pepř, přidáme maso a uzeninu a opékáme asi 10 min. Potom přidáme rajčata a 5 min. vaříme. Krok 2: Na pánev vsypeme rýži a zamícháme, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme a vaříme zvolna 10 min. Opatrně vmícháme krevety a ještě přikryté dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká. Nakonec vmícháme petrželku a jarní cibulku, případně dochutíme.

Zveřejněno 16. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pestré rizoto ( Jambalaya)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Axy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pestré rizoto ( Jambalaya)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Axy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

aaadobromila:Přesně tak, je rozdíl v " rizotu" italském, českém, rizotu z New Orleans a španělském rizotu ( paelle)...;-)

1974andrea: Ježiš to jsi hodná, ale to nemusíš, proboha! Nemyslím to zle. Jen mě to zarazilo, víš. Věřím Ti ;-) Holt je rizoto a rizoto:-)

aaadobromila:Přečti si třeba tenhle recept a je jich mnohem více a opravdu verzí na Jambalayu je mnoho http://www.labuznik.cz/recept/jambalaya-z-ryb-a-da.... A i rýže se tam dává dlouhozrnná;-) Já recept vařila podle kuchařky,kdyžtak ti zítra tu stránku s obrázkem vyfotím. A opravdu je tam psaná uzenka;-)

No to je opravdu hodně zvláštní kombinace - špěkáček a možské plody. Hledám rizoto, kliknu na to Tvé a ejhle... Myslím, že ani ta rýže neni správná na rizoto, jestli dobře vidím na fotce. Ale je krásně barevné.

Děkuji všem za vaše názory a komentáře:-K:-8

Marian:Není jich ke shlédnutí pouze 10 nejnovějších, v horní nabídce je Katalog receptů, kde jsou všechny z poslední doby. Tak o nic nepřijdeš;-). A jinak díky za pochvalu:-K:-8

1974andrea:Ale jinak muzu rict ze jses vyborna kucharka a mam hodne tvych receptu v oblibenejch a vyzkousenejch..jenom skoda pro me je,ze nejnovejsich receptu je jenom 10,mohlo by jich byt vice,nestihnu vsecky precist protoze ziju za mlakou.

Marian:Ale vždyť já to nazvala Pestré rizoto, to přeci není žádný oficiální název určitého pokrmu. A já to dělala opravdu podle receptu na Jambalayu z knihy Plody moře. Nevím, proč je kvůli tomu tolik dohadů;-)

Tohle bych nazval netradicni rizoto,zeptejte se nekoho kdo pochazi z New Orleans stat Louisiana jak se dela opravdova Jambalaya.Tohle nema s puvodnim receptem moc spolecnyho!

...takové riziko "co dům dal" ;-)...ale upřimně - taky si moc neumím představit kombinaci mořských plodů s uzeninou...ale - asi jo, chce to vyzkoušet...:-)

1974andrea: supééér nápad :yes::yes::yes::yes:

spagetka:Dá to tomu takovou nauzenou chuť a nebo pokud máš uzenou papriku, tak jí tam zkus dát místo té uzeniny.

Andrejko, taky mě zarazila kombinace uzenky, kuřecího a mořských plodů, ale zajímavé to je a myslím, že zkusím ;-);-);-)

Láďa:V původním receptu, který se jmenuje Jambalaya, je psaná uzenka. A do paelly se také dává klobása a mořské plody, takže na tom nevidím nic tak divného;-)

No nevím ten buřt a krevety jestli to je nejlepší kombinace...
:-O český špekáček a mořské rizoto?

Tématické fráze:
italské rizoto s mořskými plody, kuřecí jambalaya, rizoto z mořských plodů, rizoto s plody moře, netradiční rizoto, džambalaja, rizoto s mořskými plody, rizoto, rizoto mořské plody, morske rizoto, rizoto recept, jambalaya rýží, rizoto ze spekacku, co se dava do rizoto, rychlé rizoto s mořskými plody recept, kure jambalaya, jak se vaří jambalaya, plody moře rizoto, rizoto se spekackem, rýže jambalamba

Suroviny:
mořské plody, krevety, řízky kuřecí, uzenina, cibule, paprika čerstvá červená, celer řapíkatý, česnek, rajče, bobkový list, paprika sušená sladká, vývar kuřecí, rýže, petrželka, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu