Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pestré rizoto ( Jambalaya)

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na velké hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm za častého míchání na mírném plameni cibuli, papriku, celer a česnek. Když zelenina změkne, vmícháme mletou papriku, bobkový list, pepř, přidáme maso a uzeninu a opékáme asi 10 min. Potom přidáme rajčata a 5 min. vaříme. Krok 2: Na pánev vsypeme rýži a zamícháme, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme a vaříme zvolna 10 min. Opatrně vmícháme krevety a ještě přikryté dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká. Nakonec vmícháme petrželku a jarní cibulku, případně dochutíme.

Zveřejněno 16. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Axy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Axy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

aaadobromila:Přesně tak, je rozdíl v " rizotu" italském, českém, rizotu z New Orleans a španělském rizotu ( paelle)...;-)

1974andrea: Ježiš to jsi hodná, ale to nemusíš, proboha! Nemyslím to zle. Jen mě to zarazilo, víš. Věřím Ti ;-) Holt je rizoto a rizoto:-)

aaadobromila:Přečti si třeba tenhle recept a je jich mnohem více a opravdu verzí na Jambalayu je mnoho http://www.labuznik.cz/recept/jambalaya-z-ryb-a-da.... A i rýže se tam dává dlouhozrnná;-) Já recept vařila podle kuchařky,kdyžtak ti zítra tu stránku s obrázkem vyfotím. A opravdu je tam psaná uzenka;-)

No to je opravdu hodně zvláštní kombinace - špěkáček a možské plody. Hledám rizoto, kliknu na to Tvé a ejhle... Myslím, že ani ta rýže neni správná na rizoto, jestli dobře vidím na fotce. Ale je krásně barevné.

Děkuji všem za vaše názory a komentáře:-K:-8

Marian:Není jich ke shlédnutí pouze 10 nejnovějších, v horní nabídce je Katalog receptů, kde jsou všechny z poslední doby. Tak o nic nepřijdeš;-). A jinak díky za pochvalu:-K:-8

1974andrea:Ale jinak muzu rict ze jses vyborna kucharka a mam hodne tvych receptu v oblibenejch a vyzkousenejch..jenom skoda pro me je,ze nejnovejsich receptu je jenom 10,mohlo by jich byt vice,nestihnu vsecky precist protoze ziju za mlakou.

Marian:Ale vždyť já to nazvala Pestré rizoto, to přeci není žádný oficiální název určitého pokrmu. A já to dělala opravdu podle receptu na Jambalayu z knihy Plody moře. Nevím, proč je kvůli tomu tolik dohadů;-)

Tohle bych nazval netradicni rizoto,zeptejte se nekoho kdo pochazi z New Orleans stat Louisiana jak se dela opravdova Jambalaya.Tohle nema s puvodnim receptem moc spolecnyho!

...takové riziko "co dům dal" ;-)...ale upřimně - taky si moc neumím představit kombinaci mořských plodů s uzeninou...ale - asi jo, chce to vyzkoušet...:-)

1974andrea: supééér nápad :yes::yes::yes::yes:

spagetka:Dá to tomu takovou nauzenou chuť a nebo pokud máš uzenou papriku, tak jí tam zkus dát místo té uzeniny.

Andrejko, taky mě zarazila kombinace uzenky, kuřecího a mořských plodů, ale zajímavé to je a myslím, že zkusím ;-);-);-)

Láďa:V původním receptu, který se jmenuje Jambalaya, je psaná uzenka. A do paelly se také dává klobása a mořské plody, takže na tom nevidím nic tak divného;-)

No nevím ten buřt a krevety jestli to je nejlepší kombinace...
:-O český špekáček a mořské rizoto?

Tématické fráze:
italské rizoto s mořskými plody, kuřecí jambalaya, rizoto z mořských plodů, rizoto s plody moře, netradiční rizoto, džambalaja, rizoto s mořskými plody, rizoto, rizoto mořské plody, morske rizoto, rizoto recept, jambalaya rýží, rizoto ze spekacku, co se dava do rizoto, rychlé rizoto s mořskými plody recept, kure jambalaya, jak se vaří jambalaya, plody moře rizoto, rizoto se spekackem, rýže jambalamba

Suroviny:
mořské plody, krevety, řízky kuřecí, uzenina, cibule, paprika čerstvá červená, celer řapíkatý, česnek, rajče, bobkový list, paprika sušená sladká, vývar kuřecí, rýže, petrželka, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu