Postup přípravy
Krok 1: Na velké hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm za častého míchání na mírném plameni cibuli, papriku, celer a česnek. Když zelenina změkne, vmícháme mletou papriku, bobkový list, pepř, přidáme maso a uzeninu a opékáme asi 10 min. Potom přidáme rajčata a 5 min. vaříme.
Krok 2: Na pánev vsypeme rýži a zamícháme, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme a vaříme zvolna 10 min. Opatrně vmícháme krevety a ještě přikryté dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká. Nakonec vmícháme petrželku a jarní cibulku, případně dochutíme.
Zveřejněno 16. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestré rizoto ( Jambalaya)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Axy
Moje poznámka
Pestré rizoto ( Jambalaya)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Axy
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 19 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 6 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 6 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 6 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 7 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 8 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 10 hodinami
Tématické fráze:
italské rizoto s mořskými plody,
kuřecí jambalaya,
rizoto z mořských plodů,
rizoto s plody moře,
netradiční rizoto,
džambalaja,
rizoto s mořskými plody,
rizoto,
rizoto mořské plody,
morske rizoto,
rizoto recept,
jambalaya rýží,
rizoto ze spekacku,
co se dava do rizoto,
rychlé rizoto s mořskými plody recept,
kure jambalaya,
jak se vaří jambalaya,
plody moře rizoto,
rizoto se spekackem,
rýže jambalamba
Suroviny:
mořské plody,
krevety,
řízky kuřecí,
uzenina,
cibule,
paprika čerstvá červená,
celer řapíkatý,
česnek,
rajče,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
vývar kuřecí,
rýže,
petrželka,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (15)