Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,45 g |
| Tuky | 96,70 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 2,00 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 26,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu alebo cuketu nastrúhame nahrubo.
Krok 2: Žĺtky rozšľaháme s maslom, pridáme nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Primiešame k tekvici. Osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor.
Krok 3: Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Krok 4: Dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme v rúre asi 60 minút.
Podávame s varenými zemiakmi.
Podávame s varenými zemiakmi.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Moje poznámka
Tykvový nákyp s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1kX
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 20 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 5 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 7 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 7 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 7 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 7 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 9 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 9 hodinami
Tématické fráze:
spracovani cukety,
cuketová harula,
cuketovy kolac, tykvovy rez
Suroviny:
dýně,
vejce,
máslo,
sýr nastrouhaný,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
česnek,
kopr
Komentáře (9)
Ale vážne, nikdy nič nenechávam potiť. Jednak tekvica nie je cuketa, potiť sa nebude, ale ani cuketu nikdy nenútim na potenie. Veď s tou tekutinou, ktorá sa vypotí, a zlikvidujem ju utierkou, vlastne zlikvidujem vitamíny a minerály, ktoré obsahovala. Načo mi potom je ? Ostane len voda a vláknina a minerály sú fuč.
U nás sa doma vždy jedlo mnoho zeleniny, a nikdy ani babička, ani mamka nič nenechávali potiť.
U tekvice to vôbec netreba, z tej veľa tekutiny pri varení nie je a cuketu nechám tiež na pokoji. Zbytočná voda sa predsa pri spracovaní vyparí.
Klárika, zemiak si kľudne daj, ja do takýchto vecí zemiak nestrúham, mne to potom všetko pripadá ako haruľa, rovnako