Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,93 g |
Tuky | 529,41 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 665,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut (je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto).
Krok 2: Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160°C cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.
Krok 3: Postup krému: ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Moje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Nejnovější recepty
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 1 minutou
Pikantní čočka
Benetka před 8 minutami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 12 minutami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 1 hodinou
Cikánský řízek
lidunka76 před 1 hodinou
Šneky Pizza
jakub@V před 3 hodinami
Zapečená brokolice se žampiony a bramborami
Pepajz před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
gully před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Miri O7 před 3 hodinami
Čočkový salát s baby špenátem
wimra před 4 hodinami
Tématické fráze:
pařížský koláč,
tarte tropézienne,
koláč tropézienne,
pražský koláč,
pařížský jablkový koláč,
pražský koláč recept,
tropezienne,
tarte tropézienne recept,
nedělní jablkový koláč,
pařížský jablkový koláč recept,
prazske kolace,
parižsky dort,
nedělní jablečný koláč,
parižsky jablecny kolac,
pražský koláč info pečení,
tartedimanche,
pražský koláč s jablky,
pražský koláč s Majolkou®,
koláč saint tropez,
tropezienne recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
majolka,
cukr krupice,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka hrubá,
skořice,
mléko,
cukr vanilkový,
moučka škrobová,
cukr moučkový,
máslo,
šlehačka
Komentáře (17)