Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela pečená na mramorové desce

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby naložení

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby naložení)

Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak samotná.

Suroviny pro 3 porce

3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie127 kJ /
30 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,50 g
Sůl18,00 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmrazené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu. Krok 2: Makrelu na břiše rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme filety, které posypeme grilovacím kořením. Můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu. Krok 3: Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc odležet. Krok 4: V grilu nebo v krbu rozděláme oheň. Krok 5: Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme filety makrel kůží dolů. Na každý filet ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu. Hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.

TIP: Desatero na téma grilování ryb: rady a tipy

Zveřejněno 4. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela pečená na mramorové desce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yn9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela pečená na mramorové desce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yn9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

máslo asi až na grilu:-S

cérečko...pěkné, jen to na fotce neni mramor ale žula. Jinak se grilování na tom či onom neliší....dobrou chuť

:-p:yes: to je krása:-p:-K

Ivulinko, také používám grilovací koření na rybky - nám to moc chutná :-D:yes: ale mramorovou destičku také ještě nemám, tak je holt zatím šoupám jen tak nad rožhavený rošt - tedy v tom perfektním udělátku na rybky - perfektně se s tím otáčejí, tedy pokud potřebují otočku:-D

Taky rozmrazuju ve studené/mírně vlažné vodě. Akorát mi k makrelám (i ostatním rybkám) dost nesedí to grilovací koření, strašně to přebíjí chuť rybky. Nejradši dělám jen s kořením na ryby s bylinkovým máslem.
Ale chutě jsou různé :-)
Jak dlouho se tak rozžhavuje ta deska?

Ryby rozmražuju raději ponořením do studené vody, trvá to sice déle, ale je to bezpečnější ;-)
Mramorovou desku nemám, ale moc se mi líbí:yes:

Ivulko, vábné papání:-K:yes:

Ivuli,tak to vypadá móóc dobře:-p:-p+1:yes:

Ivuli, opět výborný recept od tebe:yes:+8

jooj,to je ale rybí parádička:-p:yes::yes:

Nádhera mramorová;-);-);-):-K

Ivuli, neskutočná krása! :yes:

rebeka: ty lichotnice, opět. Filet to je, ale kosti jsem nechala, at si je každý vytahá až na talíři.
Díky:-K

v podstatě je to filet z makrely, nepletu-li se,;-)
v čem se ovšem zaručeně nepletu je, že je to naprostá dokonalost made in Ivulinka:-K:-K:-K jako vždy;-):-*

Makrelu jsem nikdy nepekla, ale vypadá vážně skvělě :yes::-K.

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
mramorova deska na gril, mramorová deska na grilování, mramorová deska, pečená makrela na grilu, naložení makrel, naložení makrely, jak naložit makrely na gril, naložení makrel na grilování, jak naložit makrelu, grilovací mramorová deska, mramorové desky na grilování, mramorový gril, grilování makrel, jak nejlépe naložit makrely na grilování, mramorové desky na gril, gril s mramorovou deskou, makrela, mramorové desky, mramorove grily, makrela na ohni

Suroviny:
makrela, koření grilovací, máslo, olej

Přidat fotografie receptu