Pstruh plněný houbami
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například houbová s bylinkami bude skvělá volba.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 600 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,18 g |
Tuky | 1,72 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 19,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Krok 2: Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli.
Krok 3: Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby, orestujeme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí. Pokud použijeme houby nakládané v soli, tak směs už nesolíme. Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
Krok 4: Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí. Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce.
Krok 5: Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá.
Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 25. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh plněný houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvx
Moje poznámka
Pstruh plněný houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvx
Nejnovější recepty
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 2 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 2 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 3 hodinami
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 1 hodinou
Domácí nudle
Kava 2 před 1 hodinou
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 5 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 6 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 8 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 8 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 11 hodinami
Cuketový perník
LendaS 1. 1. 2025 20:45
Tématické fráze:
pstruh na houbách,
plněný pstruh,
naložený pstruh,
pstruh plněný,
naložené houby,
ryba na houbach,
nakladany pstruh,
recept na pstruha v troubě,
pstruh na pánvi,
nejlepší recept na pstruha,
plněné ryby,
kucharka pstruh,
pečený pstruh na houbách,
nalozeny pstruh recept,
nakladane ryby,
plněná ryba,
pstruh plněný houbovou směsí,
plněný pstruh s hříbky,
pstruh naložený,
pečeme pstruha
Suroviny:
pstruh,
slanina anglická,
houby,
cibule,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
libeček,
petrželka,
mouka hladká
Komentáře (5)