Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový moučník bez mouky

Upéct vláčnou a kyprou buchtu není vždy úplně snadné. Nicméně tento pudinkový moučník zvládne hravě i začátečník. Mouka je nahrazena pudinkovým práškem, buchta je tedy nadýchaná a hebká jako mech. Můžete ji podávat jen tak nebo vylešit marmeládou a čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JaneeS

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 426 kJ /
2 970 kcal
Bílkoviny26,81 g
Tuky173,26 g
Vláknina1,92 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 428 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy324,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do měkkého sněhu. Postupně, za stálého šlehání, přidáme žloutky a počkáme, až se propojí se sněhem. Vznikne krásně nadýchaná pěna. Pomalu do ní vlijeme olej a na závěr do směsi postupně vmícháme pudinkový a kypřicí prášek. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme asi 30-40 minut (nebo podle zkušenosti s vlastní troubou). Krok 4: Hotovou buchtu necháme vychladnout a můžeme potřít marmeládou a čokoládovou polevou.

TIP: Jak na krásně lesklou polevu jako od cukráře

Zveřejněno 16. 8. 2010

Poznámka autorky JaneeS

Můžeme použít i jinou příchuť pudinku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový moučník bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKoR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový moučník bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKoR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Dělala jsem do dortové formy, krásně vyběhl, rozřízla jsem podélně a potřela marmeládou, pak spojila a potřela hustším pudingem jako krémem, posypala čoko hoblinami a nakonec i ti co můžou lepek ho baštili a chválili, málem na mě bezlepkovou nezbylo :-D

Doporučuji bílky vyšlehat zvlášť a zamíchat je tamto lehce až nakonec :-D

Cakala som od toho viac...nikto tu nespomenul, ze cely prasok do peciva je vela, stacilo by za lyzicku soby bikarbony, lebo od toho pdp je to az stiplave 8-(

Pawlinah 5. 1. 2017 22:08
Ahoj, pekla jsem při 160°C cca 40 minut....a jaká bude teprve uvidíme, zatím chladne a vypadá celkem dobře :-8

mě z toho vylezlo něco úplně jiného než na obrázku :D já jsem do toho ještě dala kompotované merunky a nesladila jsem ji tolik, chuťově to špatné není, v pondělí proběhne zkouška v práci :))))

Ale furt nikdo neříkal na kolik a jak dlouho se to peče :-(

no dnes sem ji skoušela,je dobra,ale musim to ještě vychytat,prosim na jak dlouho seto peče:-K

Tak jsem jí zkusila. Dělala jsem z pudinku lískový oříšek. Je naprosto výborná. Krásně vyběhla a je vláčná. Syn celiatik se naní vrhl a můžu začít péct znovu:-D

Dělala jsem tuto buchtu a použila jsem citron.puding a to je luxus chutná jak citronová babeta :yes:

Také bych prosila na kolik a jak dlouho péct na tom plechu?

Poprvé, když nás jí dělalo víc, povedla se skvěle.:-)) Zkusila jsem jí sama a už to taková sláva není. :-(:-( Nevyběhla moc a na povrchu "křupe". Takže aby se příště povedla.. na kolik mám rozehřát troubu a jak dlouho péct? :-O:-O:-):-)

Zkuste tuto bezlepkovou buchtu s pudingy bez lepku od Amylonu. Český výrobce má novinky - pudingy jsou vynikající, mají jemnou konzistenci a silné aroma. Skvělý je taky jogurtový puding, který jsem dělala s horkými malinami.:-D

Buchtu jsme zkoušeli ale v remosce,celkem se vyvedla ,ale dělali jsme z čokoládového pudinku a je výborná,vláčná atd.. V remosce sice vyskočí a přichytne se ale to e dá čímkoli zamaskovat.:yes::yes:

Mi se prostě nedaří, již jsem jí zkoušela několikrát i v pekárně a vždy klesne. Nevím co dělám špatně ;-(

Já dělám tu samou, ale z čoko pudinků. Na vrch vyšlehat 2 šlehačky se 2 ztužovačema a pak zašlehat 2 tvarohy. Vrch posypat hořkým kakavem. Kdo to u nás jedl, bral si zrovna recept. Bez mouky je to velice lehký moučník. :-)

romka:
a co takhle nalít do dortové formy, po upečení rozkrojit, namazat vyšlehaným tvarohem, přiklopit, vršek znovu namazat a posypat grankem.. :yes::yes:

zkoušela jsem banánové pudinky a ještě jsem dala na vrch kousky banánů. :-)měla jsem strach, co to udělá a buchta je vláčnější, mokřejší ;-)
měla jsem strach, že se buchta připeče a vůbec:yes:

:-O:-p....+1:yes:

:-p:yes:+1

No co, co, co. Míchaný vajíčka taky nejsou žádný umění, že finneto? :-/
Náhodou, já tuhle buchtu ještě neznám a vyzkouším ji. TZN. že pokaždý se to někomu hodí, i když to je tady několikrát ;-)

ale no tak. tohle je tady už několikrát:-S

Na tu bezlepkovost pozor, většina pudinkových prášků se vyrábí z kukuřičného škrobu, ale některé obsahují i pšeničný (např. výrobce Amylon).

Tématické fráze:
buchta z pudinku bez mouky, buchta bez mouky, moučníky bez mouky, moučník bez mouky, buchta z pudinkového prášku, pudinkový moučník, dort z pudinku bez mouky, pudinkové řezy bez mouky, bezlepková buchta z pudinku, buchta z pudinku, moučník z pudinku, buchty bez mouky, moučníky z pudinku, tvarohový moučník bez mouky, moučník z pudinkového prášku, buchta s pudinku, pudinkové moučníky, bezlepková pudinková buchta, buchta s pudinkem bez mouky, bezlepková buchta s pudinku

Suroviny:
vejce, pudinkový prášek, cukr krupice, olej, kypřící prášek do pečiva, marmeláda, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu