Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý přírodní vepřový řízek

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaplucarova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Připravit přírodní řízek není složité, ba naopak to zvládne i začátečník. Zvenku opečené dozlatova, uvnitř šťavnaté, přesně takové maso chcete. Pokud jako přílohu zvolíte šťouchané brambory či kaši, určitě neuděláte krok vedle.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme paličkou na maso přes potravinovou fólii nebo mikrotenový sáček. Na okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Maso obalíme v hladké mouce a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Krok 3: Osmahneme po obou stranách a zalijeme malým množstvím vody (aby vzniklo trochu šťávy), zakryjeme poklicí a dusíme do měkkosti masa. Krok 4: Hustotu regulujeme přidáním vody (pokud je šťáva velmi hustá) nebo mouky. Pokud je šťáva řídká, přidáme ještě trošku mouky rozmíchané ve vodě a provaříme.

TIP: Oblíbený recept na šťouchané brambory

Zveřejněno 15. 9. 2011

Poznámka autorky janaplucarova

Nejraději ke kotletám dělám bramborovou kaši a zeleninový salát, sladký kompot, prostě cokoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Vmo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Vmo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dělám na másle.:-K

Iva: zrovna jsem tuto dobrotu poobědvala, ale s těstovinami

Ještě žampióny a nemá to chybu

Dělám podobně- jen po osmahnutí masa přidávám cibulku na jemno.Pak tu vodu nebo vývar a dusím do měkka s bobkovým listem (pak vyndám) a troškou worchesterové omáčky. Je to výborné s rýží nebo brkaší :yes:

:yes:

hledal jsem recept na rizek na prirodno a z tohodle mi neni jasne, jak udelam tu stavu ... to jako prileju do te panve s těma řízkama tu vodu a ještě tu mouku s vodou ? je to popisovane pro nekoho kdo už vaří, ale kdo nevaří, tak je to nepoužitelné ... děkuji .... :-//

Dělám zásadně na SÁDLE! Je to lepší!:-p

Milena Cejpová 18. 6. 2017 16:50
Bob: jasnačka,sádlo je nejlepší.

velice dobré je po osmažení přilít deci bílého vína,zalít vývarem,šťáva má lahodnější chuť.

super jednoduchý a chutný recept, já jen přidala do omáčky nadrobno nakrájené sušené houby a bylo to skvělý :-)

Dana61: dobrej je i křen:-p

Včera jsem vyzkoušela na dnes do práce - po osmažení jsem ale zalila vodou, my musíme mít hodně šťávy, šupla do trouby, dala jen asi na 130st. odskočila k zubaři, ten se protáhl, takže to bylo v troubě asi 1,5 hod.:-O, ale byla to neskutečná dobrota. Masíčko měkounké a šťáva tak akorát zahuštěná.
Super recept, dělala jsem k tomu těstoviny a ještě dnes mí kluci hledali, jestli něco nezbylo v lednici:-*
Díky, vidím, že bod už proběhl někdy dříve;-(, škoda, tak aspoň další pomyslný:yes::-K

Jani - tuto klasiku nikdy neodmítáme, a je to opravdu dobrota :-D:yes: někdy dávám na kotletku i volské oko

Dělám skoro stejně. Používám čerstvě a hrubě drcený barevný pepř, maso prudce osmahnu po obou stranách, vyjmu, do výpeku přidám mouku, tu chvíli osmahnu jako jíšku, přidám vodu a za stálého míchání nechám zavařit a pak dám zpět maso. Na 4 porce používám zhruba 15 - 20 g mouky, záleží na tom, kolik potřebujeme šťávy. Tady moc šťávy nedělám. Je to opravdu rychlá příprava chutného masa. Přidávám fota:-8 a samozřejmě bodík:yes:

cathleen::-)) U nás to bylo zrovna tak;-):yes:

Dnes jsem udělala k obědu a přesně, jak jsem předpokládala - můj taťulda si moc pochutnal;-):-DPrý to nemá chybu. Bodík + fotky:yes:

Dělám přesně takhle, víc druhů koření není potřeba ;-):-p:yes:

Bibinka: Bibi, :-D to je směs koření (hihi - "směs") i mého manžela - preferuje sůl, pepř, papriku. A umí udělat fantastické bifteky;-)Myslím, že občas i ten základ stačí, aspoň vynikne přírodní chuť masa.
Recept je opravdu rychlovečka a navíc i chutná:yes:

Dobrá rychlovečka,která nikdy nezklame:-p+6:yes:

Jani, díky za připomenutí klasickýho receptu, dlouho jsme kotletu na přírodno neměli (shodou okolností jsem dneska kotletu pekla), ale v téhle úpravě ji máme rádi. Hlavně ta jednoduchá šťáva z výpeku je geniální, na brambory :-p

Janoplucarová, no omáčku určitě neděláš, to by jí muselo být větší množství, ale děláš spíš šťávu ne:-? Já osobně bych asi přidala nějaké koření, pro dobrou chuť té šťávy, jinak je to dobrůtka a tobě letí 2.bod:yes:

Tématické fráze:
přírodní řízek z vepřové kotlety, prirodni rizek, přírodní vepřový řízek, přírodní řízky i se šťávou, přírodní řízek se šťávou, přírodní řízky, přírodní řízek na štávě recept, přírodní řízek z kotlety, vepřový přírodní řízek, prirodni veprovy platek, přírodní vepřové řízky, přírodní vepřový řízek recept, prirodni vepřové kotlety, přírodní vepřový kotlet, přírodní řízek recept, vepřový přírodní řízek recept, přírodní řízky v troube, přírodní vepřové řízky recept, vepřové přírodní řízky, vepřové kotlety přírodní

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu