Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý přírodní vepřový řízek

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaplucarova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Připravit přírodní řízek není složité, ba naopak to zvládne i začátečník. Zvenku opečené dozlatova, uvnitř šťavnaté, přesně takové maso chcete. Pokud jako přílohu zvolíte šťouchané brambory či kaši, určitě neuděláte krok vedle.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové kotlety naklepeme paličkou na maso přes potravinovou fólii nebo mikrotenový sáček. Na okraji lehce nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran. Krok 2: Maso obalíme v hladké mouce a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Krok 3: Osmahneme po obou stranách a zalijeme malým množstvím vody (aby vzniklo trochu šťávy), zakryjeme poklicí a dusíme do měkkosti masa. Krok 4: Hustotu regulujeme přidáním vody (pokud je šťáva velmi hustá) nebo mouky. Pokud je šťáva řídká, přidáme ještě trošku mouky rozmíchané ve vodě a provaříme.

TIP: Oblíbený recept na šťouchané brambory

Zveřejněno 15. 9. 2011

Poznámka autorky janaplucarova

Nejraději ke kotletám dělám bramborovou kaši a zeleninový salát, sladký kompot, prostě cokoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý přírodní vepřový řízek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Vmo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý přírodní vepřový řízek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Vmo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dělám na másle.:-K

Iva: zrovna jsem tuto dobrotu poobědvala, ale s těstovinami

Ještě žampióny a nemá to chybu

Dělám podobně- jen po osmahnutí masa přidávám cibulku na jemno.Pak tu vodu nebo vývar a dusím do měkka s bobkovým listem (pak vyndám) a troškou worchesterové omáčky. Je to výborné s rýží nebo brkaší :yes:

:yes:

hledal jsem recept na rizek na prirodno a z tohodle mi neni jasne, jak udelam tu stavu ... to jako prileju do te panve s těma řízkama tu vodu a ještě tu mouku s vodou ? je to popisovane pro nekoho kdo už vaří, ale kdo nevaří, tak je to nepoužitelné ... děkuji .... :-//

Dělám zásadně na SÁDLE! Je to lepší!:-p

Milena Cejpová 18. 6. 2017 16:50
Bob: jasnačka,sádlo je nejlepší.

velice dobré je po osmažení přilít deci bílého vína,zalít vývarem,šťáva má lahodnější chuť.

super jednoduchý a chutný recept, já jen přidala do omáčky nadrobno nakrájené sušené houby a bylo to skvělý :-)

Dana61: dobrej je i křen:-p

Včera jsem vyzkoušela na dnes do práce - po osmažení jsem ale zalila vodou, my musíme mít hodně šťávy, šupla do trouby, dala jen asi na 130st. odskočila k zubaři, ten se protáhl, takže to bylo v troubě asi 1,5 hod.:-O, ale byla to neskutečná dobrota. Masíčko měkounké a šťáva tak akorát zahuštěná.
Super recept, dělala jsem k tomu těstoviny a ještě dnes mí kluci hledali, jestli něco nezbylo v lednici:-*
Díky, vidím, že bod už proběhl někdy dříve;-(, škoda, tak aspoň další pomyslný:yes::-K

Jani - tuto klasiku nikdy neodmítáme, a je to opravdu dobrota :-D:yes: někdy dávám na kotletku i volské oko

Dělám skoro stejně. Používám čerstvě a hrubě drcený barevný pepř, maso prudce osmahnu po obou stranách, vyjmu, do výpeku přidám mouku, tu chvíli osmahnu jako jíšku, přidám vodu a za stálého míchání nechám zavařit a pak dám zpět maso. Na 4 porce používám zhruba 15 - 20 g mouky, záleží na tom, kolik potřebujeme šťávy. Tady moc šťávy nedělám. Je to opravdu rychlá příprava chutného masa. Přidávám fota:-8 a samozřejmě bodík:yes:

cathleen::-)) U nás to bylo zrovna tak;-):yes:

Dnes jsem udělala k obědu a přesně, jak jsem předpokládala - můj taťulda si moc pochutnal;-):-DPrý to nemá chybu. Bodík + fotky:yes:

Dělám přesně takhle, víc druhů koření není potřeba ;-):-p:yes:

Bibinka: Bibi, :-D to je směs koření (hihi - "směs") i mého manžela - preferuje sůl, pepř, papriku. A umí udělat fantastické bifteky;-)Myslím, že občas i ten základ stačí, aspoň vynikne přírodní chuť masa.
Recept je opravdu rychlovečka a navíc i chutná:yes:

Dobrá rychlovečka,která nikdy nezklame:-p+6:yes:

Jani, díky za připomenutí klasickýho receptu, dlouho jsme kotletu na přírodno neměli (shodou okolností jsem dneska kotletu pekla), ale v téhle úpravě ji máme rádi. Hlavně ta jednoduchá šťáva z výpeku je geniální, na brambory :-p

Janoplucarová, no omáčku určitě neděláš, to by jí muselo být větší množství, ale děláš spíš šťávu ne:-? Já osobně bych asi přidala nějaké koření, pro dobrou chuť té šťávy, jinak je to dobrůtka a tobě letí 2.bod:yes:

Tématické fráze:
přírodní řízek z vepřové kotlety, prirodni rizek, přírodní vepřový řízek, přírodní řízky i se šťávou, přírodní řízek se šťávou, přírodní řízky, přírodní řízek na štávě recept, přírodní řízek z kotlety, vepřový přírodní řízek, prirodni veprovy platek, přírodní vepřové řízky, přírodní vepřový řízek recept, prirodni vepřové kotlety, přírodní vepřový kotlet, přírodní řízek recept, vepřový přírodní řízek recept, přírodní řízky v troube, přírodní vepřové řízky recept, vepřové přírodní řízky, vepřové kotlety přírodní

Suroviny:
kotleta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu