Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kotletka rychle a chutně

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na počtu ks masa

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 359 kJ /
1 042 kcal
Bílkoviny25,47 g
Tuky44,39 g
Vláknina68,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 909 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy121,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou kotletu vykostíme (kost nevyhazujeme, můžeme použít na vývar) a nakrájíme na 2cm silné plátky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka překrojíme na polovinu. Krok 3: Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a na troše tuku ve větší pánvi do zrůžovění rozškvaříme. Krok 4: Přidáme cibuli, česnek a 5 minut restujeme- promícháváme. Pak vše shrneme stranou na kraj pánve (kdo má obavy, dá úplně bokem), vložíme maso a po 2 minutkách ho z každé strany osmažíme. Krok 5: Pak orestovanou směs podhrneme pod maso, podlijeme půl deci horké vody, přiklopíme pokličkou a 10 minut na mírném plameni dusíme. Krok 6: Po 10 minutách přidáme rozpůlená rajčátka, další půl decinku vody a ještě 5 minut přikryté povaříme.

Dochucovat není třeba, uzené maso je dost slané a společně s podušenou zeleninou udělá velice dobrou chuť. Podávala jsem s bramborem posypaným pažitkou.

Zveřejněno 11. 5. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Potřebovala jsem rychle spotřebovat cibuli, posledně koupená várka se začala rychle kazit, bylo ještě kousek uzeného a se zelím jsme neměli chuť. Příprava byla velice rychlá, takto upravené maso nebylo vysušené a šťávička byla fajn:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYBY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYBY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

yanull::-KDěkuji:-K:-)

Janička Senky nebyla sama, komu Aničko tato dobrůtka unikla, i mně, tak jsem ráda, že ji mám a k realizaci ukládám +22 :-p:-K:yes:

Ivana79:Ivanko,díky:-*:-K:-KIvi,kdyby jsi to chtěla vyzkoušet a budeš mít po ruce"zauzené kuřecí čtvrtky"nebo stehna,tak je můžeš vykostit(jde to velice snadno,kosti a kůži dáš na uzený vývar)a budeš to mít i rychleji hotové:yes:

Jeeej,toto mi uniklo :-O to je krása:-K:yes: Určite niekedy vyskúšam ;-)

Koubkova::-))Tak to jsi mě potěšila:-*Ještě jednou děkuji:-)):-K

Ani"ZKLAMANÁ URČITĚ NE, UZENÝ A ZELENINKA TO RODINKA MŮŽE:-))

Jiřinko až teď jsem si všimla přidané fotky:-ODěkuji za ni i za vyzkoušení receptíku:-)Doufám,že jsi nebyla zklamaná;-):-)

:-OKrásné fotky a jedlý recept:yes:

Jak je vůbec možné, že mi taková voňavá dobrotka unikla:-?:-? Asi jsem nedávala pozor:-8 Napravuji a chválím:yes::yes:

Vysoce jedlé:-p:-p:-p:yes:+

Masula::-))Mášo za hodnocení děkuji,ale že jsi podle tohoto rcp uvařila,chutnalo a přidala jsi i krásné foto,tak to mě moc potěšilo a udělala jsi mi velkou radost:-8:yes:Děkuji moc:-K:-K

Je to opravdu výborné:-p,neměla jsem Scherry rajčátka,dala jsem jedno velké,ale i tak jsem byla pochválená:-8,přidávám fotku.

spagetka:Jéé Špagetko;-)Udělala jsi mi radost a moc děkuji za odzkoušení i přidané fotky:-K:yes:Ty papričky tomu určitě dodaly ještě lepší šťavnatější šmrnc:-pJsem ráda,že chutnalo:-))díky moc:-*:yes:

Ahojky:-K, díky za prima oběd. Dělala jsem na uzeném špeku. Přidala jsem ještě zelenou a červenou papriku (šly mi už naproti :-D:-D). Nekořenila jsem vůbec, uzená vůně vynikla. Fotečky přidávám ;-):-p:yes:

spagetka::-)Tak doufám,že recept nezklame a jídlo bude chutnat;-):yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
uzená kotleta recepty, uzená kotleta, uzená kotleta recept, uzené kotlety, rychlé uzené, rychle a chutne, recepty na uzenou kotletu, recept z uzeného masa, uzene kotlety recept, maso na uzení, uzená kotleta se zelím, uzený kotlet, uzené kotlety recepty, recepty z uzené kotlety, chutně a rychle, recepty uzená kotleta, recept na uzenou kotletu, uzené maso recepty, příprava kotlety na uzení, uzeni kotlety

Suroviny:
kotleta vepřová uzená, slanina, cibule, česnek, rajče cherry, tuk, voda

Přidat fotografie receptu