Postup přípravy
Krok 1: Očištěné žlázy pokrájíme na kousky.
Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Krok 3: Oloupeme kabanos a nakrájíme ho na kolečka nebo nudličky, přidáme k masu, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme posekaný česnek a provaříme.
Krok 4: Nakonec vmícháme lečo, feferonku, dochutíme a krátce prohřejeme.
Zveřejněno 27. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Býčí koule po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9oM
Moje poznámka
Býčí koule po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9oM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
býčí koule,
býčí kule,
býčí koule recept,
recepty býčí koule,
býčí koule recepty,
recept na byci koule,
recept byci koule,
býčí žlázy po cikánsku,
ledvinky po cikánsku,
byčí varlata,
býčí varlata recept,
byčí kule recept,
restaurace býčí koule,
bíčí koule recept,
bici koule,
býčí koule na cibulce,
recept býčí kule,
recept na býčí žlázy,
bejči kule,
byčí kule recepty
Suroviny:
býčí žláza,
salám točený,
lečo,
feferonka,
cibule,
česnek,
vývar masový,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (25)
Dělala jsem ze 3ks(650g)dala jsem 200g kuřecího junioru na nudličky,1/2 z velkého leča i s nálevem a neodolala jsem a přidala jsem k restování cibulky 50g obyčejné slaniny(špeku)na drobné kostičky na zavonění
p.s.u nas jsem videla tuto pro fajnsmekry dobrotu v Globusu
Srettka, tvoje komentáre milujem...
p.s. ale az se vam po takove prima baste neco vyrazi pod sedinkou,neco,co se houpe v chlupatem mesci . . .jaaaj to bude psina