Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný švestkový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 814 kJ /
3 780 kcal
Bílkoviny76,02 g
Tuky83,99 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy672,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru utřeme s vejci a cukry. Krok 2: Přilijeme mléko, přidáme mouku, vanilkový prášek a prášek do pečiva. Krok 3: Dáme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe půlkami švestek, posypeme skořicí dle chuti a drobenkou. Krok 4: Pečeme na 180 st.

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný švestkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qm0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Právě jdu upéct, doporučuji přidat nastrouhanou citronovou kůrku z půlky středního citronu.Krásně to doplní skořici a švestky.;-)

marie klackova: Teď jsem pekla po druhé a mohu říct, že těsto musí být tak polotekuté a když dáš švestky, tak se nesmí potopit do těsta. Nepekla si ho náhodou na horkovzduch, tím se mohl ten piškot vysušit.:-? Pekla jsem 50 minut na 180.

upekla jsem jemný švestkový koláč přesně podle receptu a výsledek byl špatný,těsto je tuhé,kde jsem udělala chybu,myslím,že do těsta se mělo přidat více mléka,koláč není dobrý.

<3<3<3 Je fantastický , ráno jsem pekla a popálila jsem si pusu ;-(:yes: Dala jsem na menší plech 20/30 cm , aby byl vyšší. Hrnek s obsahem tekutiny 250 ml. Jenom švestiček jsem dala málo , ale buchta pod nimi je skvělá, takže se to dá papat i bez nich. Sypala jsem skořicí a malinkým zbytečkem mletých ořechů! ;-) A drobenkou!

pinkulinku:plech sice zmizel:-)ale co ten koláč:-?:-))

+12 děkuju za dobrý a rychlí receptík:-K:-K:-K

vynikajici kolac! plech zmizel hned!

Právě ho peču a voní krásně:yes::yes::-)Určitě bude výborný.A hlavně jednoduchý;-)

Dostala jsem švestky, takže zítra budu péct:yes:

Tak já koláč dělala bez drobenky, dala jsem 2/3 těsta, švestky a zbylé těsto. Je opravdu dobrý:yes:.

Koláč je perfektní - hned jsem musela přidat plusový bodík :yes: protože je naprosto nenáročný na přípravu a je to delikatesa - mlaskali jsme u něj celá rodinka :) pekáč byl fuč během jednoho dne! Takže dnes - v neděli už nemáme ke kafču a čaji nic :D těším se na příště na další pekáč :)

Udělala jsem ho a byl vynikající a spapal se hned ještě za tepla. A recept jsem předala dál. :-K :-p Mňam doporučuji je jednoduchý a samozřejmě jsem dala bodík.

uděláno,spapáno,super:yes:

vynikající!!!!!:yes:

:yes::-p Dnes jsem dělala a všichni se olizovali...dělávám podobnou jen bez pudinkového prášku!

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
koláč, babiččiny recepty švestkový koláč, jednoduchý švestkový koláč, svestkova buchta, svestkovy kolac, vynikající švestkový koláč, švestková buchta s drobenkou, švestkový koláč recept, tvarohový koláč se švestkama, tvarohová buchta se švestkami, švestkový koláč se skořicí, tvarohovy svestkovy kolac, recept švestkový koláč, švestkový tvarohový koláč, svestkovo tvarohovy kolac, recept na švestkový koláč, svestkovy kolač na plech, švestkový koláč bez prášku do pečiva, švestkový koláč jednoduchý, tvarohovo švestkovy kolač

Suroviny:
tuk hera, vejce, cukr, mléko, cukr vanilkový, mouka polohrubá, pudink vanilkový, prášek do pečiva, švestky, skořice, cukr, máslo, mouka

Přidat fotografie receptu