Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové ledvinky na víně s rýží

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 525 kJ /
2 276 kcal
Bílkoviny139,93 g
Tuky161,44 g
Vláknina14,64 g
Cholesterol 3,15 g
Sodík 4,05 g
Sůl10,36 g
Sacharidy29,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky namočíme přes noc do mléka, abychom se zbavily nepříjemného zápachu. Druhý den je důkladně propláchneme vodou a odstraníme blanky. Ledvinky nakrájíme na proužky a znovu vypereme v další vodě. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, pak vložíme pokrájené cibule a orestujeme, vložíme sterilovanou pokrájenou červenou kapii, víno, malá rajčátka, lžičku hořčice, gulášovou papriku, kmín a okapané pokrájené ledvinky, orestujeme a necháme chvíli podusit a zaprášíme moukou. Krok 3: Přilijeme vodu, zamícháme a dusíme do měkka. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží. Zdobíme petrželkou.

Zveřejněno 13. 10. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Do rýže jsem vložila také kapii i rajčátka. Manžel si přidává chilli papričku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMpj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMpj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Anna Kocikova::-K díky Aničko:-K

Ledvinky máme moc rádi:-pa tyhle věru také nevypadají vůbec zle;-):-))Dala bych si:-p+4:yes:

1974andrea: Andrejko, to čistí a krájí vše manžel, já pak až ráno vařím, manžel vše musí připravit:-K:-K:-K;-)

Ivčo, říkala jsi rychlovky? A už jenom čištění ti musí zabrat spoustu času.;-) Já sice ledvinky nejím, ale věřím, že to je dobrota:yes::-K

Už dlouho u nás nebyly, díky za připomenutí:yes:

vybusna: ja dám kousky kapie i kousky rajčátek kvůli chuti a barvě, a pak to podávám, ano, někdy slupka jde dolů, můžeš ale rajčátka sloupnout předem,ale já to nechávám takto, máme to rádi, tak, jak to je :-K

varilamyskakasicku: zaujimave s tou ryzou, ja som doteraz pridavala len suche koreniny, alebo bujon. s bujonom a vegetou som skoncila a ja jedavam ryzu suchu, takze si ju skusim aj takto ochutit.
a este...nezlezie paradajke v tej ryzi slupka?...a paprike?, alebo ich predtym olupes?

varilamyskakasicku::-p:yes::yes::yes:určitě zkusím!!!;-)Díky za radu!:yes:

Simona Kucerova: já jsem to do rcp. nepsala, ale vždy to po mléce ještě dám do té kávy a pak vyperu, manžel to také jinak nejí,ale je klídek :-K;-)

varilamyskakasicku:Ivo díky!!!!To jsem neslyšela ,ale vyzkouším;-):yes:Já mám fakt ledvinky radši než játra:-p:-pjak je uvidím,vyzkouším!!!;-):yes::yes:

Simona Kucerova: Simi, ještě jedna možnost, jak se dá odstranit to ,co píšeš, babička vždy posypala ledvinky po opláchnutí mletou kávou, pak je tak nechala 2 hodky a vyprala znovu a ono to funguje více než co jiného. Zkus takto:-K

Hned bych si dala ledvinky:-p:-p,ale nemám na ně štěstí,že by opravdu nepáchly i když je vypreparuji od močovodů,máchám v mléce,tak stejně jsem je nakonec musela vyhodit,je to už dost let a teď když je v řeznictví vidím,já bych si tak dala tuto mňamku:-p:-p:-p+1:yes::-K

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
ledvinky na víně, jak odstranit zápach z ledvinek, vepřové ledvinky s rýží, odstranění zápachu z ledvinek, vepřové ledvinky na víně, jak odstranit zápach ledvinek, vepřové ledvinky na zelenině, srdce,játra,ledvinky s rýží, jak odstranit zapach s ledvinek, jak odstranit zápach z masa, jak odstranit zápach z masa, jak odstranit pach z ledvinek, ledvinky s jatry a rýží, ledvinky na curry, recept ledvinky namočené v mléce, jak odstranit pach z jater, kuřecí ledvinky na víně, jak odstranit zápach z mléka, jak odstranit pach z veprovych ledvinek, zápach z ledvinek

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, slanina, koření paprika gulášová, kmín celý, kapie červená, rajče cherry, hořčice dijonská, sůl, pepř, víno bílé, petrželka, mouka hladká, chilli paprika čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu