Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 920 kJ / 4 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,99 g |
| Tuky | 227,78 g |
| Vláknina | 24,57 g |
| Cholesterol | 1,89 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,38 g |
| Sacharidy | 568,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min. Nektarinky rovněž nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu.
Krok 2: Tuk ušleháme do pěny s 200 g fruktózy a 30 g diacukru Clara (nebo 250 g cukru krupice), postupně zašleháváme 4 celá vejce.
Krok 3: Mouku smícháme s práškem do pečiva a Solamylem, citronovou kůrou a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný vysypaný plech (stačí s nízkým okrajem) a na těsto poklademe kousky rebarbory a nektarinek (nejprve necháme přebytečnou šťávu vykapat, scedit).
Krok 4: 3 zbylá vejce rozdělíme na žloutek a bílek. 3 žloutky rozšleháme se smetanou a polijeme povrch těsta s ovocem. Upečeme koláč v předehřáté troubě na 20 °C asi 35 min.
Krok 5: Ze zbylých 3 bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru, přidáme citronovou šťávu.
Krok 6: Zhruba po těch 35 minutách plech velmi opatrně vyndáme a pokryjeme jej sněhovými kopečky, které vykrajujeme třeba lžičkou. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 7 minut do zrůžovění.
Krok 7: Uvádím záměrně i diacukr, aby mohli i diabetici – jinak ovocný cukr - fruktóza je celkově zdravější pro všechny.
Krok 8: Recept vznikl díky nutnosti okamžitě likvidovat nektarinky a rebarboru. Inspirací byl pro mě koláč z broskví a rebarbory např. na www.expresskuchařka.cz a jiné
Zveřejněno 21. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s rebarborou a nektarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnEj
Moje poznámka
Koláč s rebarborou a nektarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnEj
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
kolac z rebarbory,
koláč z nektarinek,
koláč s nektarinkou,
recepty z nektarinek,
rebarbora recepty,
koláč s rebarborou,
co z nektarinek,
moučník z nektarinek,
kolace z rebarbory,
pečení s rebarborou,
recepty z rebarbory,
koláč s nektarinek,
koláče s rebarborou,
kynuty kolac s nektarinkou,
nektarinky pečení,
pečení rebarbora,
kolač rebarbory,
ovocný koláč pro diabetiky,
rebarbora koláč,
recept na rebarboru
Suroviny:
rebarbora,
tuk,
vejce,
cukr ovocný,
sladidlo umělé,
koření hřebíček,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
solamyl,
smetana,
kůra citronová,
citron,
tuk,
kokos
Komentáře (11)