Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 585 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 33,10 g |
Vláknina | 3,62 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 3,55 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 14,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní dutiny vložíme plátek másla, přendáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme na pět minut do maximálně rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, nakrájíme je a přidáme hned na začátku.
Krok 2: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé.
Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé.
Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Moje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 7 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 11 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 3 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 8 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 9 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 9 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 12 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 13 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recept,
pstruh recepty,
recept na pstruha,
pstruh s brusinkami,
jak ugrilovat pstruha,
recept pstruh,
recepty na pstruha,
pstruh v kuchyni,
pstruh na brusinkach,
ryba po kanadsku,
pstruh-recepty,
pstruh z mrazaku,
pstruh brusinky,
recept na pstruhy,
kanadské brusinky recepty,
recept na ryby pstruzy,
pstruh s brusikami,
recepty na pstruhy,
recepty ze pstruha,
recepty pstruh
Suroviny:
pstruh,
brusinky,
česnek,
šťáva citronová,
omáčka sojová,
máslo,
pepř čtyř barev,
sůl,
olej
Komentáře (19)