Pstruh po kanadsku
Zkuste upravit jednu z nejoblíbenějších a nejchutnějších sladkovodních ryb po způsobu zámořské kuchyně. Příprava spolu s brambory zjednoduší vaření a výsledek je opravdu zajímavý. Ochucení a máslo dají masu pstruha šmrnc!
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 585 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 33,10 g |
Vláknina | 3,62 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 3,55 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 14,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchané ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby. Do břišní dutiny vložíme plátek másla. brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.
Krok 2: Rozehřejeme troubu na 220 °C. Rybu přendáme do olejem vymazaného pekáčku
a dáme na pět minut do rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, přidáme je hned na začátku spolu s rybou. Krok 3: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Krok 4: Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme částí zbylého másla. Krok 5: Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200 °C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Krok 6: Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
a dáme na pět minut do rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, přidáme je hned na začátku spolu s rybou. Krok 3: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Krok 4: Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme částí zbylého másla. Krok 5: Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200 °C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé. Krok 6: Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Moje poznámka
Pstruh po kanadsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMMM
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 16 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 1 hodinou
Jablkovo tvarohový řez
malami před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 11 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 11 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 12 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 13 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 13 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 13 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 13 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recept,
pstruh recepty,
recept na pstruha,
pstruh s brusinkami,
jak ugrilovat pstruha,
recept pstruh,
recepty na pstruha,
pstruh v kuchyni,
pstruh na brusinkach,
ryba po kanadsku,
pstruh-recepty,
pstruh z mrazaku,
pstruh brusinky,
recept na pstruhy,
kanadské brusinky recepty,
recept na ryby pstruzy,
pstruh s brusikami,
recepty na pstruhy,
recepty ze pstruha,
recepty pstruh
Suroviny:
pstruh,
brusinky,
česnek,
citron,
omáčka sojová,
máslo,
pepř čtyř barev,
sůl,
olej,
brambory
Komentáře (19)