Buchta Rafaelo
Patříte i vy mezi odmítače buchet na plechu? Připadají vám příliš obyčejné a fádní? Potom jste ještě nezkusili výtečné, téměř legendární, řezy Raffaello. Vypadají poměrně nenápadně, nádherně voní i chutnají po kokosu a díky smetaně jsou neuvěřitelně vláčné.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 766 kJ / 5 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,36 g |
| Tuky | 198,87 g |
| Vláknina | 47,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 790,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, 1 vanilkový cukr a 1 hrnek moučkového cukru vyšleháme.
Krok 2: Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a hrnek vlažného mléka.
Krok 3: Vše smícháme a nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Krok 4: Zbylý vanilkový cukr, 1/2 hrnku moučkového cukru a kokos promícháme.
Krok 5: Kokosovou směsí posypeme těsto ve formě.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Krok 7: Hned po upečení zalijeme neušlehanou šlehačkou a buchtu necháme vychladnout.
Zveřejněno 13. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta Rafaelo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDNk
Moje poznámka
Buchta Rafaelo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDNk
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 36 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 38 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 45 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
řezy rafaelo na plech,
rafaelo na plech,
kokosová buchta rafaelo,
buchta,
řezy rafaelo ty nejlepší,
rafaelo řezy,
buchta z hladké mouky,
pečené rafaelo,
raffaelo buchta,
buchta raffaelo,
kokosové řezy na plech rafaelo,
řezy rafaelo,
rafaello buchta,
buchta s kokosem,
recept na buchtu,
buchta s kokosovým mlékem,
kokosova buchta zalita slehackou,
buchta rafaello,
moučník rafaelo,
rafaelo řezy hladká mouka
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mléko,
kokos,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (113)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dulezite je taky pred pecenim vrstvu cukru s kokosem souvislou a klidne vyssi.
koukla jsem na vic receptu ohledne buchty "rafaelo" a vsude pisou, ze se tam pridava jeste pul hrnku oleje. Ja ho tam podle tohoto receptu nedala.. co je lepsi? diky za info. :]