Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 332 kJ / 1 035 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,87 g |
| Tuky | 11,61 g |
| Vláknina | 24,85 g |
| Cholesterol | 384 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 57,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji(sádle) si osmažíme cibule, nakrájené na proužky pěkně do hněda.
Krok 2: Přidáme maso, nakrájené na kostky, opečeme a zprvu dusíme ve vlastní šťávě a až se nám začíná připalovat, přihodíme papriku a hned zalijeme vodou a dusíme.
Krok 3: Máme-li maso napolo měkké, přidáme nakrouhané zelí, nakrájená rajčata, přidáme koření, majoránku, kmín, pepř, česnek nakrájený na plátky, dáme kečup a osolíme.
Krok 4: Dusíme dál, až je maso i zelí měkké a nakonec dáme už jen na zahuštění chlebovou strouhanku, jak kdo rád husté. Doladíme si chuť a je hotovo.
Zveřejněno 23. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášek v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1joq
Moje poznámka
Gulášek v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1joq
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 16 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
červené zelí s perníkem,
oprančit,
zelí z patizonu,
guláš s hlávkou zelí,
guláš ze zelí,
hovězí guláš se zelím,
co s připáleným gulášem?,
mladé zelí recept,
zelí v gulaši,
zelý guláš,
zelí s patizonu,
zelí guláš,
těstoviny s gulášem,
recepty mladé zelí,
mladé zelí,
zelí,
čím zahustit zelí,
červené zelí s perníkem,
guláš z zeli,
hovězí guláš zelí
Suroviny:
maso hovězí na guláš,
cibule,
česnek,
zelí hlávkové,
rajče,
kečup sladký,
strouhanka chlebová,
paprika čerstvá červená,
majoránka,
kmín celý,
pepř,
sůl,
olej
Komentáře (38)
Pekný deň želám a ďakujem!
Ja uschnem...
Recept vyzerá nádherne! všetky suroviny (až na kečup) uznávam za super, posielam bod, dobre? Uvažujem, kedy si toto uvaríme, mám v mrazničke kúsok hovädziny na guláš. Pekný deň!
Ivo to zelí tam krásně jakoby křupne a nemá chybu