Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jupka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 434 kJ /
3 928 kcal
Bílkoviny162,86 g
Tuky26,54 g
Vláknina38,40 g
Cholesterol 234 mg
Sodík 6,65 g
Sůl16,54 g
Sacharidy742,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z múky, soli a vody urobíme cesto. Vody dáme toľko, aby sme mohli vypracovať cesto trocha mäkšie ako na rezance. Krok 2: Z cesta si urobíme malé tenké placky (priemer asi 10 cm). Krok 3: Prvú placku opečieme na panvici po oboch stranách. Druhú opečieme po jednej strane, otočíme ju, na opečenú stranu položíme plnku, zakryjeme prvou opečenou plackou, dáme opäť plnku, na ňu surovú placku a všetky placky naraz obrátime, takže surová je naspodu a navrchu je opečená. Krok 4: Dáme plnku, položíme surovú placku a znovu všetky obrátime. Takto pokračujeme ďalej. Správna jupka má mať 12-14 vrstiev. Hotovú jupku pomastíme maslom. Podávame s čajom.

Zveřejněno 29. 8. 2008

Poznámka autorky tejaja

Jupka je uzbecký piroh s mäsom. Smaženie jupky je veľmi zaujímavé a neobvyklé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jupka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYqg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jupka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYqg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak to mi taky uniklo, beraní maso jsem jedla jen jednou v nějakém pilafu a bylo dobré. Ukládám.:-p:-p:yes::yes:

Taky jsem moc ráda náhodným receptům!! Ejhle, co na mne vyjuklo!!:-)

Nadka, rozumieš dobre, otáča sa celá vrstvaplaciek. Tie sa prepečú, treba ich robiť tenké a sú iba z múky a vody, ako posúchy, takže sa prepečú. Baranie mäso nie vždy dostať kúpiť, ale keď je, tak je to fakt dobré. Raz som robila aj s bravčovým, nebolo to zlé, ale nemalo to tú správnu chuť.

:-p Zajímavý receptík - ještě že jsou ty náhodné recepty. Chtěla bych to zkusit.
:-? Terezko, jestli tomu dobře rozumím, tak z obou stran jsou opečené pouze první dvě placky, které v konečné fázi budou někde uprostřed. Z dalších placek je vždy jedna strana syrová - propeče se dobře, když se neobrací?
:yes:+2.:yes:

Tématické fráze:
kroupový pilaf, neobvyklé dorty, kroupové placky, uzbecké placky, králičí kroupový pilaf, uzbecká recepty, placky z muky a vody, kroupový pilaf recept, uzbecké recepty, uzbecký recept, kroupový pilaf skopový, cesto z muky a vody, uzbecký pilaf, recepty kroupove placky, uzbecka kucharka, jubka, slané sýrové uzbecké placky, kroupovy pilaf recepty, posúchy, finocchiona

Suroviny:
mouka polohrubá, voda, sůl, maso skopové, cibule, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu