Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Postup přípravy
Krok 1: Zmrzlé rybičky obalíme v mouce smíchané s kořením na ryby.
Krok 2: Smažíme na větším množství oleje dozlatova.
Krok 3: Rybičky solíme až na talíři.
Krok 4: Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, podle chuti.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Moje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 7 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 55 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Tématické fráze:
smažené grundle,
grundle v troube,
co jsou grundle,
mražené grundle,
priprava grundlí,
grundle příprava,
priprava grundle,
grundle mražené,
ančovičky recept,
grungle,
grundle na grilu,
mrazene ancovicky,
co jsou to grundle,
smažené ančovičky,
rybičky grundle,
grundle cena,
grilované grundle,
ančovičky kde koupím,
uprava grundlí,
pecene grundle
Suroviny:
grundle,
mouka hladká,
koření na ryby,
olej,
sůl
Komentáře (55)
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
A proč jste rozmrazovali?
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
ja:
ja: