Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená kari rýže s hovězím masem a rozinkami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na cibulce orestujeme mleté hovězí maso a česnek, před koncem přidáme kari koření a rozinky (orestujeme jen krátce, aby kari nezhořklo). Směs promícháme s uvařenou rýží a sezamovým semínkem. Podáváme jen tak, můžeme jíst třeba s asijskými hůlkami.

Zveřejněno 17. 11. 2011

Poznámka autorky Vanilka

Rýži si uvařím den dopředu, je pak pevnější a celé jídlo krásně sypké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5pn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5pn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zajímavý recept, díky za něj! Kdyby čirou náhodou někoho zajímaly orientační množstevní poměry, tak já jsem použil na 8 poměrně velkých porcí: 5 pytlíků celozrnné rýže (v suchém stavu á 62,5 g), cca 900 g mletého masa, 2 velké cibule, cca 100 g rozinek, 5 velkých stroužků česneku, množství kari nedokážu odhadnout :-), bez sezamového semínka, bo nemám rád. Vlezlo se to do 5l hrnce :-) a vypadalo to docela podobně jako na fotkách. A k tomu jsem vyrobil mrkvový salát, dobrůtka, zítra si oboje nesu do práce na oběd, v krabičce :-P

Hmm, to zní zajímavě, Jani. A do čeho je potom používáš???:-O

Zajímavá kombinace s těmi rozinkami.. Já mám třeba rozinky naložené s čili papričkami, taky super;-)

Tématické fráze:
smažená rýže s kuřecím masem, kari rýže s kuřecím masem, smažená rýže, thajská smažená rýže, rýže na kari s kuřecím masem, smažená rýže recept, kuřecí na kari s rozinkami, rýže s hovězím, recept smažená rýže, smazená ryze s kurecim masem recept, smazeni ryze, coolich.cz, rýže s kuřecím masem na kari, recepty smažená rýže, ja je velka porce rýže, rýže na kari s hrozinkami, hovezi s ryzi, recepty z rýže, hovezi mleta na kari, thajska smazena ryze s kurecim masem recept

Suroviny:
rýže, cibule, maso hovězí mleté, česnek, koření kari, rozinky, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu