Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené kuřecí paličky

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min 210

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava, 210)

Pro dny, kdy není moc času na přípravu jídla, jsou ideální podobné recepty jako pomalu pečené kuřecí paličky. Jen vše dáte do pekáčku, zapnete troubu a přijdete až po určeném čase. Pomalu pečené kuřecí paličky jen doplníte přílohou podle chuti, klidně pečivem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 506 kJ /
4 184 kcal
Bílkoviny264,65 g
Tuky328,27 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 752 mg
Sodík 7,18 g
Sůl17,20 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí paličky omyjeme, očistíme a naskládáme do pekáčku. Krok 2: V misce smícháme prolisovaný česnek s ostatními ingrediencemi, nalijeme na paličky, přiklopíme a pečeme v troubě při 150 °C 3 hodiny.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 20. 11. 2011

Poznámka autorky zizala

Zdroj: magazín Albert.

Je to ideální pokrm na den, kdy je málo času motat se v kuchyni :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E62N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené kuřecí paličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E62N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Dekuju :-K

a co si dam k tomu? Jsou ty loupane rajcata jako omacka? Hodily by se nudle???? :-? Sorry, nejsem zadna velka kucharka ;-(

Pajato: plechovka s loupanými rajčaty obsahuje šťávu a buď celá rajčata, nebo kousky. Já je mám v zásobě stále. Plechovku, která obsahuje kousky používám do leča. Dávám je také na plněné papriky - tam je rozmixuji, takže je jedno, zda mám celá nebo kousky. Prodávají také rajčata s bazalkou.
;-) Těstoviny nám k tomu nevadí.

Zobrazit starší odpověď

:yes:

Mäsko vyzerá na obrázku famózne <3 mňam! Nie je napísané, či sa pečie zakryté či odkryté, tak neviem. Predpokladám, že odkryté by sa muselo často polievať, aby nevyschlo. Tak asi skôr zakryté a na konci pol hodky odkryté? Nekritizujem, len sa mi vidia tie 3 hodiny príliš. Ja som totiž nedávno piekla Vodňanskú mladú kachnu a na 120° 4 hodiny. V pekáči vyzerala fantasticky, no keď som ju chcela vybrať, tak sa celá rozpadla:-O:-D . Tak asi by jej stačili 3 hodiny. A preto sa tak trocha divím, že tieto útle stehienka sa pečú 150/3 hod. .. Aj keď som si istá, že chutili úžasne.:yes:

nigina: je napsáno "přiklopíme";-)

CarmenAlonso: :-)) To už ale nebude recept na den, kdy není moc času motat se v kuchyni ;-)
Nechávat několikrát zchladnout a zase rozehřívat remosku se mi nejeví moc ekonomické, ale asi je to každého věc :-8
Děkuji za názor :-)

gabrusa: Podle mě by remoska taky šla. A to zpomalení pečení? Nastřídačku vypínat a zapínat. Jasně, už se to musí, třeba nějakou minutkou nebo tak, ohlídat, ale jde to. Já takto peču často třeba vepřová kolínka, dělám je asi 3-4 hodiny a jsou opravdu vynikající. Tenhle recept plánuju takto taky vyzkoušet.

Tento recept sa mi páči, mám rád jednoduché recepty kde nemusíš pol dna skákať okolo sporáka a idem vyskúšať tak držte palce potom dám vedieť.jozef.michalisko@azet.sk

Paxík: :-) Recept je tak jednoduchý, že podle něj uvaří i dítě školou povinné.
A že už nedal vědět? Takových komentářů tady je fůra. :-p

Zobrazit starší odpověď

Děkuji všem za odpověď. Máte pravdu, peče na nějakých 180, nevím proč jsem si vzala do hlavy 130. Tak holt vyzkouším, až nás bude ke stolu víc. Už se mi ale sbíhají sliny ;-) , jídlo vypadá báječně.

Karel: :-8 No, ono to je zhruba 2 paličky na porci, pro nás tak akorát :-)

gabrusa: Remoska peče na nějakých 180°C. Tenhle recept je o pomalém pečení, Z remosky to bude dobré, ale jiné, přesně jak píše:

beda venerabilis: Děkuji za záskok :-):-K

beda venerabilis 3. 1. 2016 12:23
gabrusa: V remosce ale budeš těžko udržovat tak nízkou teplotu, která je nutná pro onu dlouhou přípravu.
V remosce bude vše hotovo za necelou hodinku (možná i jen půl), ale nebude až tak úplně ono.

beda venerabilis 3. 1. 2016 12:19
Karel: od 400 g na hlavu musíš odečíst minimálně 30% kostí. A o něco se také zdrcnou. Takže zbude tak 20 deka masa opravdového masa na talíři.
A zvážíš-li, jak žravé to je ........

Na 4 porce 1.6 kg paliček ? 400 gramů paliček na porci 400 gramů budu jíst tři dny , dám si i nějakou přílohu.Porce pro horníka , já důchodce trochu uberu.I těch 600 gramů je moc ,vidím to jen na 300 gramů.Vždyť by mě ani neunesli , dnes mám 110 kg !

Myslíte, že toto můžu zkusit i v remosce? Jen to tam už nepřiklopím. :-( Pro jednu porci nemá cenu honit 3 hodiny velkou troubu. :-(

Dnes jdu na to a už předem dávám bodík :yes:

:yes:;-)Pěkné,dělám podobně, jenom dávám méně té sojové omáčky,přidávám pórek, ale moc výborně to chutná, dělám z rajským protlakem, ale taky to je dobrá ňamka:-K

Seares: Děkuju, mám velkou radost, že se recept osvědčil :-K:-K

Vynikající! Masíčko se rozpadalo a šťávička mňamózní!!!:-K

Málo nádobí a žádné"prdelkování se"v kuchyni;-)To mám moc ráda:-))Recept se mi líbí a já si ho ukládám:-p+16:yes::-K

:-p:-p Paráda.:yes::yes:

Ještě jednou moc děkuju všem za milé komentáře :-K:-K

Perfektní, ráda vyzkouším:yes::yes:

Tak na tohle jídlo jsme se tuším se Spagi nebi Bibi - už nevím, chystaly:-)), nedávno jsme se o něm bavily. A už je tady. Moc pěkné:-p:yes:

Merylas: já se k němu dostanu, jen když jedeme nakoupit do Jihlavy, u nás Albert zrušili pro malý zájem :-S

maiva: Jo, masíčko se jen rozpadalo :-p

Jak jsem začala číst název receptu, tak jsem si myslela, že je to recept pro PH:-)) Ten mám, takže můžu vyzkoušet v něm;-):yes:Jinak ty magazíny mají povedené;-)

:-p:yes: krása:-K

Pekla jsem tak i kachnu, kuře, je to vynikající:-p:-p+:yes:

Děkuju za komentáře :-K:-K

Velmi pomalé pečení je záruka, že ve finále vytáhneme z trouby velkou dobrotu. Kuře už jsem takto pekla, kačenu a nemá to chybu. Takže, bodík je samozřejmostí;-):yes:..+1

Recept jsem v časopísku viděla, i mě se zalíbil, takže:yes:

vybusna: Ale tím, že já ho nemám, nevím, jak dlouho to v něm dělat, to si musíte samy vydedukovat :-8:-8

jaj mam ph, ale stale si myslim, ze ho neviem vyuzit tak ako by som mohla, mna by vobec nenapadlo robit takyto pokrm v PH:-8

maris::-O:-O:-O no vidíš..to je nápad:-!:yes::yes::yes:já na chudáka černostříbrňáka pomalého kabrňáka ouplně zapomněla:-8:-D:-D
díky;-):yes:

maris: Ano, pomalý hrnec já nemám, ale je to přesně pro něj ;-)

rebeka: :-D:-D

Můj línej hrníček se sám hlásí, že chce pracovat,:-O to je pro něj přímo ideální :yes::-p+

:-O:-O:-O Lukuly u žížalů:-O:-O před chvílí Sv.Helča..fčíl totok:-O
mňáám:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pečené kuřecí paličky, kuřecí paličky pečené v troubě, kureci palicky v troube, kuřecí paličky, kuřecí paličky recept, kuřecí paličky pečené, pečené kuřecí paličky recept, kuře pečené v pomalém hrnci, pomalé pečení kuřete, pomalé pečení, kuřecí paličky recepty, pečené paličky, jak dlouho péct kuřecí paličky, recept na kuřecí paličky, recept kureci palicky, pečená kuřecí paličky, jak dlouho péct kuře, pečení kuřecích palicek, pečené kuře, pomalé pečení v troubě

Suroviny:
paličky kuřecí, omáčka sojová, cukr hnědý, česnek, rajče loupané, kečup sladký, pasta feferonková, pepř

Přidat fotografie receptu