Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní bůček pečený nad brambory

Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami. Velká výhoda receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.

Hodnocení receptu je 4,9 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 200 min

220 min (20 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 056 kJ /
4 316 kcal
Bílkoviny171,79 g
Tuky304,62 g
Vláknina29,74 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,00 g
Sacharidy209,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme na plech. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem. Krok 2: Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C na spodní část trouby. Krok 3: Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl, pepř a nasekané bylinky. Zbytek stran osolíme. Krok 4: Vložíme na střední část trouby na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor. Krok 5: Pečeme 3 hodiny. Krok 6: Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso ke konci pečení potřeme a necháme dopéct kůrčičku.

TIP: Jak skladovat brambory

Zveřejněno 21. 11. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Brambory díky šťávě z masa získají vynikající chuť.

Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

:-)<3:yes::yes: Paráda. :-K

receptík jsem už několikrát dělal a opravdu výborná záležitost.. :yes: Já používám mřížku z mikrovlné trouby a je postačující.. ;-)

Palecek: To jsem ráda, že se recept osvědčil ;-) A díky za ostatní za radu s mřížkou, já teda žádnou v MW nemám, ale někdo třeba ano.

To je překrásný jídlo. Tu mřížku máte originál k troubě nebo se dá někde koupit? Určitě bych využila:-)

Petra Benesova: Petruš, to je mřížka z nerez hlubokého pekáče. Používá se třeba pod kachnu ;-)

Opravdu vynikající moc jsem si pochutnal :yes:

Palecek: Super, mám radost. Díky za zprávu :-K

HRUSTICKA 26. 12. 2016 13:21
MŇAAAAM:yes: Trochu jsem pochybovala než jsem vyzkoušela,ale výsledek předčil očekávání:-K.
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn

HRUSTICKA: Díky za vyzkoušení a zprávu. :-K Já naopak rozmarýn miluji, hlavně k drůbeži ;-)

Tomáš Vámoši 29. 10. 2016 08:24
Neviem si predstaviť piecť zemiaky 3-hodiny.Ale vyzerá to veľmi dobre a lákavo.

Je to chutné, taková klasika kde je asi 300 možností a každému to chutná trochu jinak...nic světoborného na zaplácnutí žaludku:-(:-(

babi: nalim: nemyslím si že se chybička vloudila, správně bez kůže, ale nařezáno na straně kde byla kůže .... autorka má ode mě 1* je to super :-p

nalim: jasně tam patřilo bůček bez kostí = chybička se vloudila... (nebo teď se říká komunikační šum):-))

Super jedlo. trocha som to ale upravil. Tymián mi nechutí, tak som ho tam nedal. Zemiačiky som nakrájal maličké v šupke na štvrtky, a bôčik som nakrájal na plátky (máme ho radi hodne vypečený) a každý som osolil, okorenil a natrel zmesou na potretie a položil na zemiaky. A po otočení plátkov som ich natrel aj z druhej strany. Vývaru som dal trocha menej. Pečie sa to kratší čas, asi za 1,5 hodiny to bolo hotové. Pridávam bodík.:yes:

yossi: super!

Tu vůni bych taky mohl cítit,ale ráději uvidím tu nařezanou kůžičku na kostičky a pěkne vypečenou na bůčku bez kůže...;-)

sliwowitz:Brambory vypadají tak, jak jsou vyfocené na obrázku. Při pečení pouze na 170C jsou po této době akorát. Nebojte se vyzkoušet;-)

sliwowitz 2. 12. 2011 21:24
Nebudou ty brambory za tři hodiny pečení na kaši?

nika 2008:Díky moc, velmi mě těší, že jste zkusili můj recept a hlavně, že vám chutnalo. Moc děkuji:-K:-8

Andreo moc děkuju za skvělý recept, opravdu fantazie;-) dnes jsme masko měli k obědu a všichni jsou nadšený:-):yes::yes::yes:

maierova marie:S pomalým hrncem nemám zkušenosti, brambory jsou ale zalité vývarem a ani v troubě jsem je nemusela více podlévat, takže myslím, že se nevysuší. Maso by se mělo ale na závěr opéct do křupava;-)

Vypadá to nádherně,jedle a určitě je to i zdravý.:-p
Co to upéct v pomalým hrnci,nevysušily by se brambory?

:-p:yes: mňam:-K

Všem vám moc děkuji za milé komentáře:-K:-8 a doufám, že uvedený čas pečení vás neodradí od realizace této dobroty;-)

;-)po ránu taková dobrota jen jsem polkla:-*:yes::yes:

1974andrea::-):-)Jak se znám,určitě bych podřimovala:-8:-DAle jednou se mi podařilo připálit i papiňák:-OTáhla jsem v něm silný vývar z morkových kostí:-pzakecala jsem se na Topkách a probral mě z milého pokecu nemilý smrad;-):-D:-D

Anna Kocikova:Aničko, ale víš co za tu dobu, co se tam masíčko peče, uděláš jiné práce?:-D;-):-))

Mě vždy odradí ta hodně dlouhá doba pečení:-OAndri Ty mě už znáš,že já bez papiňáku ani ránu:-8:-))Já v papinu ten bůčínek 20minut dusím a někdy také na mřížce,pod kterou mám v pekáčku brambory s cibulí a česnekem dopékám:yes:Je to moc velká dobrota,ale ta Tvá s tou marinádou určitě taky;-):-p+16:yes::-))

Fantazie;-):yes::-p:-K

Polykám naprázdno:yes:

:-p:-p:yes:

To vypadá tak jedle, že ač taková jídla musím hodně omezovat, mít to před sebou, neodolala bych:-)):yes::yes:+12

Nádhera:-p;-)+1:yes:

Bomba:-O:-p:-*:yes:...+1

:yes::yes::yes::-K

:yes:dnes jsem nakoupila uvedené masenko, takže vyzkoušíme:-p:yes:

:yes::-p+8

:-p:-p:yes:

Věrka R. 21. 11. 2011 14:38
Jéeee, to je krása, to bych si pochutnala.

monikaK: Moni, manžel mi říkává, že bůček má bílé maso....a bílé maso je dietní, zdravé:-))
Krásný recept!:yes:

:-O:yes:

1974andrea:dietní bůček neumíš?:-8:-D

drahá paní..nevařte dietně:-8:-D..tohle vypadá ale velmi, velmi papatelně..a ty brambůrky..hmmm..voní to až sem:-8:-p:-);-):yes::yes::yes:

monikaK:Bylo, ale to ti nechutná:-D:-))

drahá paní,a dietního by tam nebylo nic:-S;-):-D:yes:Mňam:-8

To je nádhera :-p;-);-) +:yes:

Úplně cítím tu vůni :-*:-*:-*:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pečený bůček s bramborem, pikantni peceny veprovy bucek, pečený bůček na medu, pečený bůček s brambory, pomalu peceny bucek, pečený bůček na bramborach, bucek s bramborem, bucek na bramborach, pečeny buček, pečený buček top recept, bůček s brambory, pečený bůček s králíkem, buček na medu, pikantní vepřový bůček, vepřový bůček pečený pikantni, peceny bucek nad brambory, pikantní bůček, studený pečený bůček, bůček pečený s brambory, bůček pečený

Suroviny:
bůček, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, sůl, med, hořčice dijonská, omáčka sojová, chilli, brambory, vývar drůbeží, cibule, česnek, bobkový list, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu