Pikantní bůček pečený nad brambory
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami. Velká výhoda receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 056 kJ / 4 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,79 g |
| Tuky | 304,62 g |
| Vláknina | 29,74 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 209,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme na plech. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C na spodní část trouby.
Krok 3: Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl, pepř a nasekané bylinky. Zbytek stran osolíme.
Krok 4: Vložíme na střední část trouby na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.
Krok 5: Pečeme 3 hodiny.
Krok 6: Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso ke konci pečení potřeme a necháme dopéct kůrčičku.
Zveřejněno 21. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
Moje poznámka
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 48 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček s bramborem,
pikantni peceny veprovy bucek,
pečený bůček na medu,
pečený bůček s brambory,
pomalu peceny bucek,
pečený bůček na bramborach,
bucek s bramborem,
bucek na bramborach,
pečeny buček,
pečený buček top recept,
bůček s brambory,
pečený bůček s králíkem,
buček na medu,
pikantní vepřový bůček,
vepřový bůček pečený pikantni,
peceny bucek nad brambory,
pikantní bůček,
studený pečený bůček,
bůček pečený s brambory,
bůček pečený
Suroviny:
bůček,
tymián čerstvý,
rozmarýn čerstvý,
pepř mletý,
sůl,
med,
hořčice dijonská,
omáčka sojová,
chilli,
brambory,
vývar drůbeží,
cibule,
česnek,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (48)
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn
Co to upéct v pomalým hrnci,nevysušily by se brambory?