Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší kokosky

Hodnocení receptu je 5,0 (173×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Pokud existuje cukroví, které miluje snad každá návštěva, jsou to právě úžasně voňavé kokosky. Přitom stačí pouze tři suroviny, žádné složitosti. U tohoto receptu se ani nemusíte trápit se šleháním sněhu, kokosky upeče i začátečník.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 301 kJ /
2 223 kcal
Bílkoviny29,36 g
Tuky151,12 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy173,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny suroviny v míse smícháme dohromady. Je-li těsto velmi suché, můžeme přidat ještě polovinu dalšího vejce. Krok 3: Na plechu tvoříme z těsta lžičkou malé hromádky. Krok 4: Kokosky pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C do zrůžovění.

TIP: Jednoduché kokosky snadno a rychle

Zveřejněno 6. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (245)

Nejlepší, takto je dělám už léta. Vůbec to není suché a není třeba přidávat vejce navíc. Já akorát mokrými rukami tvořím kuličky. Peču dorůžova. Dokud nevychladnou, rozpadají se, ale pak se zpevní a jsou měkké a nadýchané. Nemám ráda klasické suché kokosky, tyto jsou top. A ještě když se krémem přilepí na linecké kolečko nebo piškot a spodek namočí do čokolády 😋

Opravdu suché, i pro přidání dalšího vejce . Rozpadají se, nejsou šťavnaté

Zkusila jsem, také nevím čím to je ale těsto je hrozné, nedrží pohromadě a rozpadají se,po upečení hrozně suché, tak nevím, ale za mě :no:

Když je včas vyndate-jeste za ruzova;tak jsou naprosto vynikajici

sníst se to dá, ale pochutnat si na tom může jen někdo, kdo nikdy nejedl opravdovou kokosku. Protože s ní to nemá absolutně nic společné
:-((

Ahojky, holky, tak dneska jsem zkusila , do růžova, 25 min., přidala na radu zde píšících 1vejce, celkem tedy 3ks, lžíci oleje a citr. šťávu. Drží pohromadě a chladnou, tak uvidím. Hezké Vánoce 2017:-)

Nedoporučuji větší hnus jsem v životě nejedl je to tvrdé a vůbec nechutná jako kokosky
prostě poprvé a naposledy:-//

Honza: Tvrdé jsou pouze, pokud je necháte déle v troubě, když je vyndáte včas, jsou uvnitř vláčné. Tyto kokosky dělá moje babička, dělají je u nás v cukrárně a já je peču taky. Lepší kokosky neznám.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Super rychlé kokosky,udělám hned za chvilku:-K<3:-p

Pěkně napíču, dával jsem 2 vejce a vůbec to nedrží pohromadě, ve videu to vypadá jako by použili jenom 100g či ještě míň!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nastaveno mlékem snad to bude chutnat!!!

Pekne hnusny! Vzhledove vypadaji super, ale uplně se rozdrolej, takže se to nedá jíst :-// :no:

jsou super:yes:<3:-K dělávám,měkké,hned jsou fuč mezi prvními,tak dělám z trojté dávky:-Q:-p<3:yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K

Jsou vynikjící, jiné už nedělám. Vždy se povedou.<3

Neviem,či je to kokosom,alebo cukrom,ale tento rok sa mi vobec nepodarili a to som musela dat az 4 vajíčka a aj tak sa rozpadajú.Minulý rok boli úplne perfektné.

Nedoporučuji.. Kokosky jsou vysušené.. Vůbec nechutnaji jako kokosky při kousnutí jsem měla pocit že jim jen suchej kokos... Takže já je vyhazuju a udělám jiné :no:
:-//

Jsou to opravdu lahodne a jednoduche kokosky. Jen ze zkusenosti (delam uz po seste) je potreba vychytat vlacnost testa. Uz se mi jednou take stalo, ze byly strasne tvrde. Podle potreby pridam jedno vejce a je to. Ono totiz pujde i o velikost vajec. Kdyz jsou male ,je dve vejce malo. Ale urcite bodik:-)

mischelinka mate pravdu pravě dělám a dala jsem 3 vejce,150 dkg cukru a třikrát lila olej, aby těsto trochu drželo

Právě jsem je dodělala.Nic horšího jsem v životě nedělala.Už to těsto bylo,divné,takové drolivé.a po upečení mám jen kokosovou drť.Tak teď přemýšlím co s tím.:-//:no:;-(

Delam kazdym rokem a super ???? namacim je do cokolady a vsem chutnaji

právě pecu tak jsem zvědavá :-)

Tak jsem je upekla a jsou výborné lepší než co jsem dělala včera ty byli jak placky :-D

jsou vynikající!! dělám druhým rokem a opět nezklamaly! :o))

Vím, že každá trouba je jiná, ale při jaké teplotě to pečete? Přibližně 100-120 stupňů, nebo jenom sušíte tak nějak kolem 80-90, díky za info.:-)

Tak uz jsou v troube

:yes::yes::yes:

:yes:

Martina Šínová 3. 12. 2016 20:20
už jsou v troubě jsem strašně zvědává mám zkušenosti z jednoduchých receptu většinou nestojí za nic no uvidíme dála jsem za názory ostátních:-D

:yes:

velice jednoduchý recept,určitě vyzkouším:yes:

Kokosky jsou moc dobré, upekla jsem dvě velikosti, menší budu dělat jako cukroví na vánoce a větší jako běžný dezert. Vynikající a skoro bez práce.:yes: Přidávám bodík.

Pavla :nemela jste mala vajicka? Taky se mi testo drolilo, tsk jsem pridala jeste jedno vejce a dobry

Kokosky jsou vynikající.dělala jsem je kamarádce k narozeninám.nahradila jsem bílý moučkový cukr , za třtinový cukr krystal, a podařily se skvěle.už je vkládám do parádní krabičky a ponesu dárek.tak doufám, že udělají radost.mě už udělaly :)

Koždoň Jiří 16. 12. 2015 19:48
nejlepší jaké znám.

Kokosky jsou naprosto luxusní :-)) Dnes jsem je dělala z jedné dávky, byly tak dobré, že jsem udělala ještě z dalších dvou dávek. Moc děkuji autorce receptu za zveřejnění :yes:

právě jsem je dodělala / dělala poprvé /
opravdu jednoduché, nerozpadají se po upečení, chuťově dobré
pekla pomalu na 110-120 stupňů asi hodinku, poté přidala teplotu na 150 stupňů a dokončila do zrůžovění

jinak těsto je sypké, lepkavé, do skleničky jsem di dala studenou vodu , vždy namočila kávovou lžičku, nabrala trošku těsta a druhou rukou uplácla, aby se dala k sobě a šup na pečící papír

mohu jen a jen doporučit:-))

Dobrý večer, mám problém těsto se mi rozpadá kuličky se vždy rozpadnou.Jsem už zoufalaá :-( poradí někdo?;-(

Pavla : Mě to také přišlo málo tak jsem přidal trochu oleje. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Jsou jednoduché a rychlé,ale už bych je nedělala, nechutnají mi,lepší jsou klasické:-(

Marta Šmilňáková 11. 12. 2015 15:24
Sú vynikajúce a môžu ich konzumovať aj bezlepkári!!!:-p

Tak dnes poprvé ozkoušeno,přečteny všechny diskuse a suprový výsledek:k základnímu receptu přidáno trochu citr.šťávy a rumu a půl sáčku van.cukru.Kuličky uváleny v ruce.Péci-sušiti na 130 stupňů téměř hodinu.Sledovat barvu kokosek a postupně vyndávat z trouby-některá je menší-vyndat dříve.Výsledek skvělý,navrchu křupavé a uvnitř vláčné.Kokosky zůstaly ve stejné podobě,v jaké šly do trouby.Později ještě pokapu čokoládou.Dobrou chuť a díky za skvělý recept :-p

Rychlé, skvělé, nemají chybu! Použila jsem kokos Poex Vel.Mez., co mají v Kauflandu, pekla uprostřed trouby (konvenční pečení bez vzduchu, spodní i horní ) 30 minut na 100°C a pak jsem zesílila na 180°C a hlidala barvu. Po vytažení jsem okamžitě předělala na hlubší plech a zakryla fólií do vychladnutí. Tím neztratily vlhkost a neztvrdly. Povrchová křupavost zůstala.
:-K:-K:-K Ukládám, dávám bod a sdílím :yes: víc chvály prokázat nemohu. :-K

Jaroslava 5. 12. 2015 10:22
jamarela:já nepoužívám žádné formičky,prostě dělám kuličky a jsou moc hezké a nemluvím o tom že jsou dobré:yes:

evina57:

Dávám bodík :yes::-8 jsou fakt žrasooo :-p;-):-8:-D:-D:-*:-K

jamarela: taky je nemám malé- použila jsem sběračku na sosík - průměr 4cm-- i druhý pokus (salko s kokosem ) dopadl na 1* --- vim že klasické z bílků jsou výborné,ale nevydržím stát 10min u šlehání a tyto recepty jsou jednoduché a výsledek mňamka :-)

zrovna je peču, tak jsem zvědavá......použila jsem jako formičku pomůcku na oddělení žloutků a bílků, jsou trochu větší, ale neva, hlavně aby se nerozpadly..

Kokosky miluji,ale nevím proč nikdy nedělala - před týdnem jsem zkusila tento recept a před manželem zachránila jen deset. Teď jako pokus šly do trouby další,ale smíchané salko s kokosem tak jsem zvědavá jak dopadnou - zatím to vypadá dobře- peču na 145 stupňů,tvar drží-tak snad- na chuť musím počkat :-)

dělám je už několik let a jsou fantastické a jednoduché
:yes:

Danca: moc díky za rychlou odpověď, hned zítra vyzkouším :-)

Ida: já je dělám z celých vajec. Jsou rychlé a skvělé!!!:-p;-)

dáváte celé vejce??? nebo jen bílky, znám kokosky jen z bílků tak ted nevím, ale chci je vyzkoušet :-)

Milena Štefaniková 9. 11. 2015 21:42
Kokosky z celých vajec jsem nikdy nedělala....a ani zkoušet nebudu. Žloutky tam nepatří a basta :-p

Milena Štefaniková 9. 11. 2015 21:36
Kokosky:
cukr krupice 0,50 kg
kokos 0,25 kg
bílky 0,25 kg

Bílky s cukrem dáme do kotlíku a vložíme na vodní lázeň. Občas promícháme. Když jsou bílky horké cca 60°C přidáme kokos, dáme do stroje a protínačkou (lyrou) mícháme do vychladnutí. Poté stříkáme na plech s pečícím papírem sáčkem s hladkou trubičkou pusinky. Nejdříve pečeme při 150°C, pak dopékáme při 190°C. Pokud jdou špatně z papíru, papír namočíme (zespodu).

Anna Bauerová 29. 10. 2015 12:43
Kokosky jsou moc výborné dšlala jsem dvojitou dávku.

Jsou opravdu dobré, já ještě přidávám trochu rumu ;-)

:-)):-)):-)):-))

2 vejce ano,ale pouze bílek a ušlehám sníh, pak přidám kolik cukru tolik kokosu + citronovou šťávu

Tak tenhle recept mam od sve prababicky :-D Jsou skvele!

Dělám každý rok a jsou skvělý:-*

Dala jsem testo do silikonoveho pekace - formicek a hodila do trouby. Po vychladnuti jsem kokosky vyndala - a je to.;-)toprecepty.cz

Tento recept jsem delavala, ale nekam se mi.podel, tak jsem moc rada,ze jsem ho tu objevila!
rychla priprava a jsou vyborné!

připálilo se to. Na 150°C.:-//

Taky se přidávám ke chvále těchto kokosek a poradím jednu vychytávku, pokud už tady někde je, tak se omlouvám: vykrajovátko
na meloun sice mám, ale zdálo se mi, že by z něj kokosky byly moc
malé, tak jsem použila malou otvírací formičku na včelí úlky.
Do misky jsem si dala vodu s kostkami ledu a po každém použití
formičky ji opláchla v té ledové vodě. Kokosky šly krásně vyndavat,
jsou jedna jak druhá a i tvarově se dost blíží klasickým kokoskám.
;-) Bodíka přidávám

ted jsem je dopekla a vynikající jen se po nich zaprášilo,vřele doporučui;-)http://www.toprecepty.cz/recept/1809-nejjednodussi...

Tento recept znám, peču podle něj kokosky každé vánoce, fakt zkuste jsou výborný. :yes::yes::yes:

lenka sucha 10. 7. 2014 15:31
jsou moc dobre vynikajici Rada je pecu :-)) mam je moc Rada i :yes:

Lucie:taky tady bydlim,zrovna je jdu pect,doufam,ze se podari!!!

výborný recept,ale musi se trochu zvýšit množství kokosu a pokud chcete ještě víc vylepšit chuť kokosek přidejte šťávu z 1/4 citrón;-):yes:

Kokosky moc dobre,ridala jsem vice kokosu, aby se daly lepe tvarovat a misto hromadek jsem udelala malinke spicky ;) Kupodivu drzi krasny tvar ;)

Recept je skvely, neskutocne jednoduchy. Piekla som to na 175stupnov a 8 minut. Navrchu chrumkavé, vo vnútri makkučke. Fakt TOP RECEPT! :)

tak pišu ještě jednou první varka se mi nepovedla testo bylo řidké ale druha varka už byla dobra přidala jsem vic kokosu tak že těsto mi shuslo a pusinky drželi vcelku a mužu jen doporučit jsou moc dobře a po uleženi ješt vynikajici :yes::yes::yes:;-);-)

Nejjednodušší a k tomu ještě nejměkčí a asi nejchutnější kokosky! Děkuju za recept. Už vím, že jiné dělat nebudu ;-)

Ted jsem je dopekla,tvar jsem dělala dvěma polévkovýma lžícema(něco jako noky do kulata :-)))trošku se to drobilo,ale drželo to při sobě. teplota 175C -8min.Jsou výborné na povrchu křupavé,ale uvnitř mněkounké :yes: :-*

Teď mám v troubě, zatím to vypadá báječně :) :-D

velmi dobrá měkké , jednoduché , jen malá dávka nestíhám je péct, nějak se mi vypařují pod rukama :-8

Trochu sa mi piekli nerovnomerne, ale sú veľmi chutné. Pridala som ten jogurt podľa rady a fakt nemajú chybu. ;-) Piekla som tiež podľa rady, si 8 min na 170°C. Dala som obrázok. a bod, zaslúžia si Mne práve táto chuť vyhovuje viac ako tie klasické so snehom :-8

Zdravím děvčata,tak zkuste tohle:
20 dkg kokosu a jedno Salko - slazené mléko v plechovce.Smíchat a dvěma lžičkami dělat kopečky na pečící papír.Péct na menší teplotu v troubě až zrůžoví vyndat.Jsou koc dobré a netvrdnou!!!:-p

Vážené dámy, máte-li rády patlámo - matlámo tak prosím. Vše jde udělat i tak že ruce zůstanou čisté.
Děkuji autorce za recept.Nasypal jsem do mísy dohromady kokos, práškový cukr a dvě vejce, pak mě napadlo přidat dvě PL řeckého 10% jogurtu a vše rozetřel obyčejnou lžící.
Těsto bylo krásně spojené a hladké. Pak už stačilo dělat ''zmrzlináře'' lžičkou na zmrzlinu nabírat těsto a šup na plech. ( lžičku občas namočit ve vodě, aby se těsto na nelepilo. Vznikly tak pěkné hladké kopečky. Pekl jsem to při 180 stupních. Kokosky jsou chutné a měkké.;-);-)

kokosky se mi povedly až na potřetí až když jsem pekla při vyšší teplotě kratší dobu, jako super rychlý a dobrý nápad, ale na klasickou chuť kokosek ze sněhu to teda nemá, takže se vracím zpátky ke sněhovým kokoskám... ;-)

Kokosky peču na 180st. 8-10 min. Jinak jsou vysušené.

Supr díky:yes::yes::yes::yes:

Dnes jsem je skoušela a nevim kde jsem udělala chybu už ta konzistence těsta se mi nelíbila byla řidka a když jsem udělala hromadky tak se roztekli :-(:-( no uvidim jak po upečeni

Jsou prostě dokonalé, dávám bodík :yes:

Jsem úplný laik, ale vyzkoušel jsem už udělat kokosky 2x a zcela se zdařily. Přidal jsem i trošku vanilkového cukru a rumu.

Moje dcere řekla "Ty jsou LUXUSNÍ"!:-))

Dik na za rychlys recept ktery jsem rychle ve skole opsala pri praci v hodine :D :-D:yes::-!

Skvělé, rychlé, výborné, křehoučké. Díky:yes::-p

kokosky mám moc ráda, tyhle jsou po upečení senzační :) uvidíme, jaké budou za týden :) přidala jsem do těsta trochu vanilkového aroma, doporučuji :)

Tak právě je v troubě druhý plech. Děkuji za tento úžasný recept. Bojím se, že budu do krabice schovávat tak polovinu, ta druhá bude snědená :-D :yes:

Naprosto bezvadné, za mě další bod. Teď peču druhou várku, první zmizela :-) přidala jsem trochu vaječňáku a máčela v čokoládě, váždě dobrota! Díky!

Děkuji za tento skvělý recept.Zkusila jsem z jedné dávky a do druhého dne skoro všechny zmizely :-D Už jsem dělala další a pro jistotu jsem je schovala, aby nám do svátků nějaké zbyly :-p
Ještě jednou díky...a :yes:

Diky za tento jednoduchy recept. Kokosky jsem delala letos vubec poprve a jsem z toho nadsena. Lehke, snadne, levne! Hlavne ta rychlost. Zkusila jsem jen jednu davku, ale okamzite pridelavam dalsi. Ta prvni zmizla jak nic! Diky:-))

Nejlepší kokosky jsou se salkem smíchaný kokos a péct do růžova. Také jednoduché a rychlé a kokosky jsou vevnitř pěkně vláčné :-)

Opravdu výborné, a recept velmi jednoduchý...Myslím, že do Vánoc budu muset přidělat.:-D

Úžasný! :) Děkuji moc za recept, pekla jsem je poprvé, kokosky jsou vynikající! Už se chystám na další várku!:) :yes:

Ahoj, kokosky jsou výborné pekl jsem 25minut na 100°C poté na zbarvení a dopečení 5minut na 180°. na vrchu jsou pěkně zbarvené a křupavé, vnitřek je krásné vláčný. (pekl jsem bez horkého vzduchu, tedy klasicky)

Jana:

Tak jsem před chvilkou vyndala první plech z trouby a jsou vynikající :yes:, nedělala jsem to tím udělátkem ale šoulala kuličky, už zmizela první řada, asi do Vánoc nevydrží...;-)

zrovna se dopékají :-):-) povedlo se mi jich s tím " udělátkem " 67 ks a peču při 100°C 30 min a na barvu 5 min na 180°C ;-) ale asi dlouho nevydrží :-( :-( :-K:-K

jestliže kokosky ztvrdnou, zkus dát do krabice ke kokoskám několik plátků jablka ;-)

Nepovedli se;-( Celý plech kokosek se během pečení slil v jednolité těsto a já jen zírala;-( Nezbývá, než napéci linecké čtverečky a kokosky rozkrájet:-(

Velmi ráda to skusím díky za inspiraci!;-):-8:-)

bohužel se mi stalo to co některým :-( těsto krásně drželo, ale po upečení ač pomalu a jen do zrůžovění mi ztvrdly....zkusím ještě jednou a uvidím jak se mi to povede :-)

Recept super, opravdu jednoduchý a mňamózní :yes: kokosky jsou na světě letos jsem je dělala poprvé a budu dělat ještě jednu dávku. Nahoře křupavé a uvnitř vláčné :-) takže perfektní děkuji za receptík :-K

lejdy gaga 31. 10. 2012 15:43
yvett13: asi si to pekla dlouho az se to vysusilo kdyz se mne to stalo skusila sem to dat do mrazaku na nekolik dni a bylo to mneksi jinak davam i jine cukrovi co ma dele se ulezet do mrazaku a ono to zmnekne

Nevím jestli dělám něco špatně já, ale tenhle recept už jsem zkoušela podruhé, poprvé byly suché a tvrdší, tak jsem si říkala, že jsem někde udělala chybu nebo byl špatný kokos, tak jsem to vyzkoušela znova s jiným kokosem ůplně přesně podle návodu a výsledek je stejný, takže fakt nechápu:-(. Potřetí už to zkoušet nebudu a vrátím se k osvědčenému receptu se šleháním nad parou.

Štěpánka 16. 10. 2012 19:32
Ještě dodatek,mám starou plynovou troubu,naučila jsem se péct s kastrúlkem s vodou abych nepálila,takže ani pořádně nevím na jakou tepotu.Žádná moderní technika,jen čekat a hlídat.A dělala jsem navlhčenýma rukama kuličky a vypadá to moc pěkně.;-);-);-)

Štěpánka 16. 10. 2012 19:29
Kokosky jsou úžasný:yes::yes::yes:Pekla jsem je místo bonboniéry jako dárek,trošku jsem nevěřila že dopadnou dobře,ale nemají chybu.Jsou rychlé,levné a hlavně dobré.Takové cukroví na poslední chvíli,které neurazí.Upečte je a uvidíte.:-p:-p:-p

Dobry den, je lepsi pect klasicky nebo v horkovzduchu? Pekla jsem 30 minut klasicky, ale porad byly bile, tak jsem pak pekla jeste asi 15 minut v horkovzduchu, tak trochu zruzovely, ale ztvrdly:-( Chutove jsou moc dobre, jen nevim, jak je pect. Poradite? Dekuji

Kokosy byly udělány přesně podle receptu a jsou naprosto perfektní. Do druhého dne změkly a ještě v tom pokračují. Jen to pečení nestačilo 30 min na 100 st. C, ale musel jsem je do růžova péct skoro hodinu kdy na posledních 5 minut jsem to dal na 125 st. C.:yes:

Tak mě ještě napadlo(pokračování předchozího příspěvku)dát místo kokosu pomleté ořechy! Těsto bylo řídké (asi tím, že ořechy mají ještě víc oleje,než chudák kupovaný kokos :-D)-DOPORUČUJI TAKÉ VYZKOUŠET! Dělala jsem na peč. papír lžičkou hromádky, pekla úplně stejně-pomalu,ale nesušit-jako kokosky a bylo to opět výborné a vydržely dlouho vláčné a dobré.:yes: Opět opakuji,recept vynikající:yes::yes::yes:

Zdravím, první musím poděkovat autorce za opravdu výborný recept :yes:.Kokosky jsem udělala před Vánocemi,vydržely výborné 14 dní. (déle nevím,žádný nezbyl). Byla jsem přemluvena vyrobit další a ouha, byly dobré ale sušší.Už tady někdo psal,že se těsto nechtělo spojit-mě ty druhé také ne. Tak mi to nedalo a udělala jsem znovu přesně tak, jak jsem dělala ty první! Světe div se-opět výborné a bez chybičky!! Takže teď rada všem co se jim to nepodařilo-JE TO KOKOSEM!!! Já ty první dělala z kokosu prodejny COOP zn.Dle Gusta. Asi má více oleje proto byly bez vynikající! Na ty sušší to byl kokos z Albertu a už při míchání těsta bylo vidět, že to není ono!Takže příště už vím. Recept nemá chybu!!:-K

:yes::yes::yes:

..kokosky po upečení bezva, ale potom hrůza - tvrdé, tvrdé ...
už níkdy více :-((:no:

Skvělý a jednoduchý recept.
Pekla jsem na 100°C cca 25 minut- jsou křupavé a jemně narůžovělé
Mohu opravdu doporučit:-p:-p:-p

Dneska jsem delala tyto kokosky..a jsou vynikajíci :-) děkuji za recept..jen se opravdu musi dělat jen při těch 100stupních..Pěkné Vánoce:-)

Super jednoduchý a dobrý recept :yes: , kokosky jsou vynikající :-) . Chválím. :-):yes:

Měla jsem v plánu tyto kokosky vyzkoušet, ale po přečtení komentářů jsem teď v rozpazích. Asi tak polovina píše jak jsou výborné a druhá polovina, že horor. No ale asi to risknu a zkusím je udělat, protože se mi libí, jak je recept jednoduchý. Snad budu mezi těmi kladnými ohlasy.

Tak kokosky mám tvrdý jak beton :-/ jsou už týden na balkoně a stále tvrdé:-(

Hóódně starý recept na kokosové koule:
4dkg másla
3dkg kakaa
12dkg cukru
1 bílek
5dkg strouhaného kokosu
Vše spojit a dělat kuličky (cca36 ks),obalit v kokosu a sušit na vduchu

Děkuji za skvělý superrychlý recept, jsou naprosto úžasné, křehké a takové, jaké mají být... :yes: (Peču na 100 stupňů, ze spodu i z vrchu.) Krásné Vánoce!

Bohuzel ja z kokosek nadsena nejsem:-( Jsou suche, tvrde a chybi mi tam ta vlacnost snehu. Treba se jeste rozlezi, ale uz bych je dle tohoto receptu nikdy nedelala.:no:

Bingoooo,nespálil a jsou fakt skvělý:-):yes:....díky za recept

velmi jednoduchý, rychlí, ale hlavně výborný recept.:yes:;-)

Tak jsem kokosky "uplácal" a už peču,tak mi dámy držte palce ať je nespálím;-)

Simona K. - dík, ale je to jen zvyk. Zrovna teď jsem dopekla cukroví-sušenky pro pejsky, ať nemusí dělat smutné oči.:-D Pro nás už mám, tak teď jsou na řadě oni (ony-baby):-D

ladka:tak to před tebou smekám!!!;-):yes:kdysi asi před 35lety jsem neměla troubu a tak jsem pekla též vše v remosce i pár cukrovíček,ale byla to teda makačka;-):yes:

Recept na tyto kokosky, ale se 3 vajíčky, jsem našla na internetu na jiném serveru. Tam se toto těsto vmáčklo do formičky košíčku, vyklopilo na plech (pečící papír), upeklo a slepilo s lineckým koláčkem. Je pravda, že jsme se, těsto i já, na sebe trochu divně dívaly, ale společně jsme došly ke zdárnému cíli.:-D Komu nejde dělat kopečky, může zkusit formičku. Lepší je ji pokaždé vypláchnout studenou vodou a mít ruce namočené ve vodě - ne moc, raději vlhké.
Jinak já peču cukroví v remosce:-O, všechno, takže mě odpadá "jak dlouho a na kolik ?" a prostě musím hlídat.

Letos peču poprvé, snad se to povede. Těsto se hezky spojilo, teď udělat kuličky, jen doufám že se nebudou rozpadat. Super recept!!! :-K

Dana: Já je peču na 100 stupňů 30 minut. A mám nastavený horkovzduch, protože tam mám dva plechy plné kokosek :-))

Kotatko-jana: Při tvoření kokosek si namáčejte ruce ve vodě, jde to pak krásně ;-)

Konečně recept na jednoduché kokosky, máme je moc rádi, ale přesto, že peču hodně,kokosky se nikdy nedařili, až jsem začala kupovat polotovar od Dr.Oetker, tam se také vše smíchá, ale jsou dost drahé, pokud vezmu materiál, který se používá, určitě letos vyzkouším:-K:-K

Kokosky jsou fakt jednoduché a VÝBORNÉ!!:yes:

Kotatko-jana: no ono to drobivější je, není to těsto nijak tekuté, na dělání hromádek na plech použiju dvě lžičky, mám takové jakoby mininaběračky a těma to jde parádně, ale jde to i kávovými - naberu a na plechu tu hromádku urovnám.

Kotatko-jana 2. 12. 2011 11:42
Zkoušela jsem je včera a vůbec se mi to nepovedlo. Těsto se mi v ruce rozpadalo. Jsem začátečník. Poradíte mi?

Kokosky jsou výborné,musela jsem udělat další várku,protože ta první je už skoro snědená.Posílám bodík:yes:

Gabriela01: Ale autorka píše, že se v páře nic nemíchá. Jako v některých receptech. Zde se suroviny jen smíchají a hotovo. Klidně tu poznámku v závorce vynechej.

Ahoj chci se zeptat jak je myšleno to stou párou to mám smíchat nad ní? děkuji

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kokosky hned měkké, kokosky z bílků hned měkké, nejlepsi kokosky, nejlepsi recept na kokosky, kokosky z bílků měkké, jednoduche kokosky, kokosky z bílků, vánoční cukroví kokosky, kokosky cukroví, cukroví kokosky, dobré kokosky, rychle kokosky, vánoční kokosky, nejlepší kokosky recept, koksky, kokosky-recept, kokosky jednoduche, recepty na vánoční cukroví kokosky, rychlé kokosky z bílků, vanocni cukrovi recepty kokosky

Suroviny:
kokos strouhaný, cukr moučkový, vejce

Přidat fotografie receptu