Třešňová marmeláda z DP
Třešňová marmeláda z domácí pekárny je dokonalým způsobem, jak zachytit letní chuť třešní v jedné skleničce. Tato marmeláda se vyznačuje svou bohatou, sladkokyselou chutí a jemnou konzistencí, kterou dosáhnete snadno díky domácí pekárně.
Suroviny pro 1 dávka
7 skleniček od přesnídávky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 770 kJ / 2 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 615,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.
Krok 2: Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11).
Krok 3: Horkou marmeládu plníme do skleniček (já měla 7 ks od přesnídávky). Otočíme dnem vzhůru a po 15 minutách otočíme zpět.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňová marmeláda z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgqY
Moje poznámka
Třešňová marmeláda z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgqY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
třešňová marmeláda z pekárny,
zpracování třešní,
domácí třešňová marmeláda,
jak zpracovat třešně,
třešňová marmeláda z domácí pekárny,
recept na třešňovou marmeládu,
třešňový džem z domácí pekárny,
třešňová marmeláda v domácí pekárně,
domácí marmeláda z třešní,
vypeckování třešní,
třešňový džem bez chemie,
třešňový džem,
třešňová přesnídávka,
zpracování třešní recepty,
třešňový džem recept,
domácí třešňová marmeláda recept,
recepty na zpracování třešní,
marmeláda s třešní v domácí pekárně,
jak vypeckovat třešně,
třešně zpracování
Suroviny:
třešně,
cukr želírovací,
kyselina citronová
Komentáře (28)
Ve složení problém není. Můžeš dát i normální cukr a přidat Gelfix nebo jiný želírovací přípravek. Já dávám (někdy taky ne) 1 lžičku kyseliny citr. navíc jen pro jistotu, ale není to nutné.
Vloni jsem si koupila vypeckovačku (cca 250 Kč)
Manželka dělala dle Vašeho receptu marmeládu. Dostal jsem za úkol vypeckovat a odštopkovat třešně. Tato práce mi vydržela asi dvě minuty. Využil jsem půlhodinové nepřítomnosti manželky, omyté třešně i se stopkami jsem zalil malým množstvím vody, asi jako na brambory. Třešně jsem nechal asi 10-15 min. vařit. Po krátkém zchladnutí jsem třešně krátce,asi 2 vteřiny, rozmiksoval. Packy zůstaly nedotčeny, po snadném propasírování v cedníku zůstaly jen pecky a trochu šlupek. Ze vzniklého protlaku jsme dle Vašeho receptu vyrobili výbornou marmeládu. Tento postup při zpracování většího množství třešní vám ušetří nejen čas. Dobrou chuť[email protected]
Maris - koukám, že se dílo podařilo.
hezký den a marmošce zdar
Ja by som verila jej...
Že ma tento džem nenapadol, už máme po čerešniach...doteraz som varila iba na sporáku.
Jen používám Diaželírovaí cukr, ale to je jediná změna