Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy

Hodnocení receptu je 4,9 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Lahodné řezy inspirované oblíbeným nanukem nesmí chybět u nedělní kávy. Kyprý kakaový piškot s tvarohovým krémem a křupavou vrstvou čokolády milují všechny generace. Nejlépe chutná další den po odležení, ale málokdy tak dlouho vydrží.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 949 kJ /
5 724 kcal
Bílkoviny79,03 g
Tuky379,63 g
Vláknina24,81 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 740 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy485,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Žloutky, cukr, kakao a olej vyšleháme do pěny. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do žloutkové směsi vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 4: Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut (jako piškotový korpus). Krok 5: Po upečení necháme vychladnout. Krok 6: Všechny suroviny na krém vyšleháme, a hotový krém natřeme na vychladlý korpus. Krok 7: Poleva: tuk a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme trošku zchladnout, opatrně nalijeme na krém a rozetřeme. Krok 8: Hotový moučník dáme do lednice a necháme uležet a ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

TIP: Jak připravit Míša řezy

Zveřejněno 23. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Místo 3 tvarohů můžeme použít 2 tvarohy a pudink uvařený ze čtvrt litru mléka a pudinkového prášku..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Musela jsem do těsta dát trochu mléka

Recept je super, bylo to výborné akorát si pro příště musim vzít mensi plech aby korpus byl vyšší 😀

Korpus sice sušší, ale u návštěvy měl dezert velký úspěch. :-K

Mooc nám chutnali :-* děkuji za recept, přidala jsem bodík :yes: ;-)

Výborné řezy, všichni chválili =)

Výborný recept, moc děkuji! :-) Pochutnali jsme si! :-)

(neregistrovaný/ná) 25. 1. 2013 15:18
je to moc dobre:-!

ja sladke moc nemusim ale misa rezi mam rada:-D:-)):-K:-8

výborné:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):yes:

super moučník doporučuji:-p

frantisek 24. 9. 2012 08:16
je to mnam ale co choleesterol ale pokud ne casto mnam mnam tak to je super mnamka ahoj

Spratek =D 8. 9. 2012 16:44
Ahoj tak sem ten recept vyskousela a bylo to vyborne opravdu to musite vyskouset! Je to lahudka! =D

janajohana: když jsme byly malé, tak tvaroh stál 1,60kč, Hera 6,-Kč, vejce 0,80 až 1,- Kč, takže naše mamka takovéto moučníky dělala dost často, spíše dneska je to drahá záležitost.a recept je to hoooodně starý.

Veronika:nnn

Božena a Lucka 30. 12. 2011 18:44
A kolik asi toho rumu? :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
moučníky a řezy recepty, řezy, řezy recepty, misa rez, míša řez, miša řez na plech recept, řezy moucniky, míša, míša řez recept, moučníky a řezy recepty s fotkou, řezy na plech, moucnik misa, rez misa, řez míša, zákusek míša, zákusek míša, recepty řezy, misarezy, buchta míša, recepty na řezy

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, olej, kakao, kypřící prášek, cukr moučkový, tvaroh, máslo, rum, čokoláda na vaření, tuk 100%

Přidat fotografie receptu