Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vícezrnný kváskový chléb se sádlem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 284 kJ /
2 936 kcal
Bílkoviny89,19 g
Tuky65,79 g
Vláknina46,85 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,00 g
Sacharidy473,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Krok 2: Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Krok 3: Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky. Krok 4: Pečeme na celozrnný program.

Zveřejněno 23. 4. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vícezrnný kváskový chléb se sádlem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mq30

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vícezrnný kváskový chléb se sádlem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mq30

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dneska peču tento chléb;-)jsem na něj moc zvědavá:-8Bodík dávám za skvělý recept:yes:

:yes: ten recept tady z topreceptů vypadá nejjednodušeji, chleba s kváskem chutná opravdu mnohem lépe, já přidávám kvásek i do rohlíků trošku, a když vypěstuješ moc, tak uvaříš krkonošské kyselo :yes:

;-);-)Děkuji,děkuji, za rady vyzkouším-díky:yes::yes:

Vladi ohledně kvásku máš 3 možnosti:
1. vypěstuješ sama
2. koupíš sušený např. v DM Drogerii
3. možná prodává vaše pekárna

vypěstování kvásku:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4366
nebo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=7070

nebo smícháš trochu vlažné vody + žitnou celozrnnou mouku, hustota jako asi na lívance, necháš vzejít do druhého dne, druhý den trochu odebereš, přidáš vody + mouky zase hustota jako na lívance (ne řídký) pozor - druhý den je velmi bouřlivá reakce, a tak jedeš pár dní, odebrané můžeš dávat do chleba, já už pak neodebírám vždycky, občas jen přidám vody a mouky

:-pto musí být dobrý chlebík-jen nevím jak udělat ten "žitný kvásek"? poradí mi někdo?.:-p:-p:-))Předem díky.Taky by jsem to chtěla zkusit .;-);-)Jinak už jsem poslala bodík-dobrý tip.

:-O no, super!!:yes:

Tématické fráze:
domácí chleba se sádlem, kváskový rohlík, vícezrnný rohlík recept, domací chléb se sádlem, chléb krkonošský recepty, vicezrnny kvaskovy chleba, vícezrnný kváskový chleba recept, recept na cleba hrnkový, pečeme s sádlem, recept na krkonošský chleba, recepty na kvaskovy cleba, recept na cleba, recept vicezrnny rohlik, vícezrnný chleba, chléb vícezrnný, vícezrnný kváskový chléb, vícezrnný chléb recept, vicezrnny domaci chleba, krkonošský chléb, chleba z pekárny se sádlem

Suroviny:
kvas žitný, voda, sádlo, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hrubá, kmín celý, sůl, vločky ovesné, kvasnice

Přidat fotografie receptu