Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachové zrazy

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 938 kJ /
2 136 kcal
Bílkoviny175,31 g
Tuky39,14 g
Vláknina47,40 g
Cholesterol 875 mg
Sodík 3,34 g
Sůl7,53 g
Sacharidy249,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka. Krok 2: Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s krupicí, přidáme vejce, koření a trošku strouhanky. Vše řádně promícháme. Těsto není příliš tuhé. Krok 3: Z těsta uděláme lžící kopeček, rozplácneme, poklademe náplní a přiklopíme druhým kopečkem těsta. Krok 4: Uděláme karbanátek, který obalíme ve strouhance a smažíme na mírném ohni.

Podáváme s bramborovou kaší a s okurkem, nebo s kysaným zelím a chlebem. I studené chutnají náramně:-)

Zveřejněno 18. 1. 2012

Poznámka autorky BILKOVAI

Proč se to jmenuje Hrachové zrazy, nevím. Tak je to napsané v mé oblíbené kuchařce "Nejlepší recepty od Dony" :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachové zrazy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5LA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachové zrazy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5LA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Terezko:;-)

BILKOVAI: Ivetka, opísala si to dobre :yes:;-)

:-p:yes::yes::-K

Mně by tohle taky chutnalo, to určitě zkusím:-p:yes:

Takovou ,,zrážku" bych si nechala také líbit.:-p:-p:yes::yes:

Ivet, to nemá chybu! Nikdy jsem nic podobného neviděla:-p

To vypadá dobře:-p Někdy určitě vyzkouším, posílám další bod:yes:

Ivetko, to je bezvadnej nápad, musí to být dobré a k tomu kyselé zelíčko a nemá to chybičku:-p Dávám ti 6.bod:yes:

Moc hezky připravená dobrota:-p+5:yes:Recepty od Dony jsou príma:-)Ráda si v nich pročítám:yes:

:-p:yes:

Terezko, nikdy jsem ten název neslyšela:-8, tak jsem opsala název přesně, jak byl v kuchařce. To jsou asi "zrazy" pro sociálně slabší vrstvu, která nemá na to maso:-)

maris:no..ty určitě:-!:-! je to vidět, když listuju tvými recepty..;-):-):-K

rebeka: no jo, no - já jsem od přírody lenivá:-8:-D:-D

Ivetky, pojem "zrazy" sa používa v poľštine na mäsové závitky, ktoré sú plnené. ;-)

maris::-O:-O joo:-?:-? zdá se ti pracný:-? mě ani néé:-D:-D já bych tu přebytečnou vodu slila a tyčovým mixérem bych udělala hrachový vír:-8:-D:-D

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
hrachové karbanátky, zrazy, hrachové karbanátky recept, hrachové karbenátky, recept na zrazy, hrachový karbanátek, hrachová kaše s kysaným zelím, zrazy z bramboroveho testa, hrachové karbanátky s bylinkami, zrázy recept, z hrachové, karbanátky z hrachové kaše, hrachove lupinky, hrachovy karbenatek, hrachove testo mlete maso, kuchařka pro sociálně slabé, zrazy karbanátek, hrachová náplň, hrachové karbanátky se zelím, hrachová nápln v teste

Suroviny:
hrách, krupice, vejce, strouhanka, tuk, sůl, česnek, pepř, cibule, maso uzené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu