Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátky v Tatra mléce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 947 kJ /
704 kcal
Bílkoviny16,99 g
Tuky18,32 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy116,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí plátky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou. Krok 2: Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrolu na rozehřátém másle orestujeme do světle zlatavé barvy, přidáme plátky masa a po obou stranách opečeme. Krok 3: Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme oba druhy mleté papriky, rychle promícháme a zalijeme vývarem. Krok 4: Vložíme nazpět osmažené maso, přidáme nadrobno pokrájenou naloženou kapii, přiklopíme pokličkou a dusíme 15 minut. Krok 5: Pak přilijeme kondenzované mléko a ještě 10 minut dovaříme. Dle své chuti dokořeníme a podáváme s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami.

Zveřejněno 28. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Omáčka má velice dobrou chuť, kdo chce může si dle své chutě přikyselit. Takto se dají připravit i kuřecí, nebo vepřové plátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky v Tatra mléce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLQ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátky v Tatra mléce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLQ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Petra Ku.:Peťko,ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-*:-KJá s Tatrou,nebo jakýmkoliv jiným neslazeným kondenz.mlékem ráda vařím.Jídlo má pak opravdu velice príma chuť:-pA do té sekané klidně jdi.Když dáš Tatru,můžeš vynechat vajíčko:-)
Tak Ti ještě jednou díky a jsem ráda,že jste si pošmákli;-):-)

kuchtik: Děkuji za komentář:-KOmáčka není sražená,pouze se oddělil tuk od mléka:-)
Nedovolila bych si prezentovat"nepodařené"jídlo.Pokud by se mi stalo,že by se omáčka srazila,tak byť bych byla na stravu pouze já sama,tak i pro sebe bych takovou omáčku před podávání rozmixovala.Už se mi to jednou stalo,když jsem dusila plátky masa v kefíru:-(https://www.toprecepty.cz/recept/26933-krkovicka-v...

Zobrazit starší odpověď

Aničko, dneska jsem sice vařila kuře na paprice, ale protože mi v ledničce už delší dobu ležela plechovka Tatry mléka, tak jsem si na tebe vzpomněla a mléko dala do omáčky, které tím získala na jemné, delikátní chuti :-p Moc jsme si pochutnali a určitě to mléko zkusím přidat i do sekané, jak se tady zmiňuješ :-) Moc děkuju za tip! :-)

Dana61:Také si pamatuji časy,kdy šlehačka byla velice málo vidět:-)Tatra mléko dávám i do sekané,má takovou zvláštní jemnou chuť:-pa sekaná jenom z bůčku a Tatry je vynikající:-*:yes:Děkuji:-K

Aničko - skvělé:yes::-D tatru jsem velmi používala před cca 30 lety, protože šlehačku k nám v té době vozili 2x týdně a to ještě v omezeném množství a v sezóně ovocných knedlíků nebylo možné ji vůbec koupit, tak jsem jako náhražku do omáček používala tatru a ona opravdu nikdy nezklamala:-D

Moc Vám všem děkuji za velice milé komentáře:-K:-Ka hodnocení :-)Já tatra mléko používám většinou,když mi dojde smetana.Zdá se mi být i takové chutnější,hustější,no prostě mňam;-):-)Už se nemusí přidávat mouka a když se jídlo chvíli provařuje na plný plyn a trochu tekutiny se nechá odvařit-musí se ale stále míchat,tak je to v závěru opravdu moc chutné:-p:yes:

Zase jeden do sbírky na vyzkoušení :yes::yes:

Anni.. moc krásné to máš;-):-):yes::yes:
tatra, pravíš:-?:-D budu muset zkusit;-) vypadá to úžasně:yes::yes::-K

Moc pěkný recept :yes:+

Tak s Tatra mlékem by mě nikdy nenapadlo!Chce to jen nápad a dobré jídlo je hned na talíři!:yes::-p+10

Aničko:-p:yes:

Aničko, výborná záležitost, i když já jsem z Tatrou ještě nikdy nevařila-ale proč ne;-) Já dokonce někdy dávám syrový paprikový červený lusk a nejvíc nám chutná se zakysanou hustou smetanou. Dávám 8.boda:yes:

Aničko, s Tatra mlékem jsem nikdy nevařila, ale tvůj recept a hlavně fotky vypadají luxusně, takže proč to nezkusit, že? Díky za dobrej tip! ;-):-K

;-):-p:yes:

:-Kfamózní;-);-)tohle jistě brzy vyzkouším.Mňam....:yes::yes::yes:+1 bodík

;-)luxusní Aničko:yes::yes:+3

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
tatrarecepty, tatra mléko recepty, tatra mléko, krůtí plátky, tatra recepty, sekaná s tatra mlékem, zahuštěne mléko recept, tatra mléko v plechovce, krůtí plátky na paprice, krutí plátky recepty, krůtí plátek na paprice, sekaná s tatrou, tatrarecepty.cz, krůtí plátek recept, recept na krůtí plátky, recepty tatra mléko, www tatrarecepty cz, recepty se zahustenym neslazenym mlekem, recept kruti platky, krůtí plátky recept

Suroviny:
maso krůtí, cibule, máslo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, kapie červená sterilovaná, vývar kuřecí, mléko tatra grand 9% zahuštěné neslazené mléko, sůl, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu