Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaná vejce

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 000 kJ /
717 kcal
Bílkoviny36,77 g
Tuky60,97 g
Vláknina0,13 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 420 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy5,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Misku nebo i hluboký (polévkový) talíř slabě vymažeme máslem. Rozkvedlaná vejce smícháme se smetanou a zbylým máslem, osolíme, opepříme, nalijeme do misky a vložíme do MT, kterou zapneme na 1-1,5 minuty na plný výkon. Krok 2: Pak vejce zamícháme a MT zapneme opět na 1,5-2 minuty na plný výkon. Mezitím vejce ještě jednou zamícháme. Hotová posypeme pažitkou. Důležité je, abychom vejce několikrát zamíchali, jinak se vysuší. Krok 3: Varianta I.: Míchaná vejce s rajčaty (1-2 oloupaná) na kostky nakrájená rajčata (bez semen) a 1 lžičku nadrobno nakrájené pažitky vmícháme do vajec teprve asi 1/2 minuty před udanou dobou dohotovení. Podáváme s plátky opeřeného chleba nebo bílé veky. Krok 4: Varianta II.: Míchaná vejce se žampióny - 1 lžička másla, 1 lžička nadrobno nakrájené cibulky, 50 g očištěných, na pláty nakrájených žampiónů a 1 lžička nadrobno nakrájené petrželky. Krok 5: Všechny uvedené přísady vložíme do MT, kterou zapneme na 1-1,5 minuty na plný výkon. Tuto houbovou směs do vajec vmícháme teprve 1/2 minuty před jejich dohotovením.

Zveřejněno 27. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x3n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Právě jsem vyzkoušel a super. Jsou fakt dobrý. jen porce pro dva mě akorát zasitila :yes:;-)

:-p kluci v akci su super :yes: som ani necakala,ze tento receptik tu najdem

papričko????:-O:-O, no vidíš, ještě žes dala odkaz. Já myslela, že to tu není ;-):-D:yes: a kluci papali ani nedutali ;-)

Dnes jsem je udělala klukům k snídani. Chutnalo a nenapatlala jsem od vajíček pánvičku, kterou myčka nechce umývat. :yes: +;-)

Tématické fráze:
smažená vajíčka podle polreicha, míchaná vajíčka podle polreicha, míchaná vejce podle pohlreicha, vejce recepty, míchaná vajíčka v mikrovlnce, vejce v mikrovlnce, míchaná vajíčka s rajčaty, recepty z vajec, vajíčka v mikrovlnce, jak uvařit vejce, vaření vajec v mikrovlnce, jak uvařit míchaná vajíčka, míchaná vajíčka, míchaná vajíčka podle pohlreicha, vajicko v mikrovlnce, jak uvařit vejce v mikrovlnce, míchaná vajíčka recept, vejce v mikrovlnné troubě, mýchaná vejce, smažená vajíčka

Suroviny:
máslo, vejce, smetana ke šlehání, sůl, pepř, pažitka

Přidat fotografie receptu