Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s mletým masem a smetanou

Porce mletého masa bohatě stačí k tomu, aby dodala spolu s kořením, sýrem a smetanou tomuto pokrmu skvělou chuť. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i naprostý začátečník. Z pekáčku pohostíme celou rodinu, a ještě zůstane pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,8 (85×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 013 kJ /
2 632 kcal
Bílkoviny166,66 g
Tuky122,20 g
Vláknina24,15 g
Cholesterol 878 mg
Sodík 2,82 g
Sůl6,67 g
Sacharidy204,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mletého masa nastrouháme sýr, přidáme vejce a nakrájené kousky rohlíků, které jsme nechali změknout v malém množství vlažného mléka. Krok 2: Mírně osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Krok 3: Oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky. Krok 4: Polovinu brambor rozložíme na dno olejem vymazané zapékací nádoby. Krok 5: Posypeme solí, pepřem a sušeným česnekem. Krok 6: Brambory zalijeme je polovinou kelímku smetany a navrch rozprostřeme masovou směs. Kdyby to šlo obtížně, pomůžeme si rukama, které jsme si navlhčili ve studené vodě. Krok 7: Na masovou směs rozložíme zbývající brambory, které opět osolíme, opepříme a posypeme česnekem. Krok 8: Směs zalijeme zbývající smetanou a dáme zapékat do trouby, kterou jsme vyhřáli na 170 °C. Pečeme přibližně hodinu do zlatova.

Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 28. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s mletým masem a smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLBV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s mletým masem a smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLBV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Skúste remosku, tá nikdy nesklame... :yes:

Lenkaff: také se mi to už stalo, zkuste je předvařit.

Nevím co Dělám špatně brambory Jsem nakrájela slabounce podle videa i přesto i více jak po hodině brambory jsou stále tvrdé nerozumím jak je to možné když peču brambory samotné v troubě tak jsou vždycky rychle měkká

Jednoduchý recept. Všem doporučuji doplnit tím co každému chutná.. My dali vařené vejce, hrášek i klobásku. Vrstvili jsme častěji a méně. Na konec posypali nivou. Při pečení přikryjte ;-) :-K

S brambor jsme udělali spirály a výborné ????

Povedlo se a moc chutnalo. ????

Jako sekaná, jediná výhoda - brambory i sekaná v jednom pekáčku.

Nic moc, lepší by byla sekaná a pečené brambory.

Tak toto je je skvělý recept. Ještě jsme si dali nášup :yes: Jen jsem neměla eidam, tak jsem tam nadrobno nakrájela plátkový sýr a i tak jsme si pochutnali :-)

Teď jsem dopekla a je tovýborný, z masa se vypeklo dost omastku,ale i tak to bylo mňamka.Nahoru jsem dala ještě brokolici. ;-)

Když má někdo po 1,5 - 2 hod. brambory tvrdé, tak by bylo dobré si tu troubu zapnout :-)) , ve studené budou pořád tvrdé :-D:-D:-D Ještě se mi nikdy nestalo, že by po hodině byly brambory tvrdé. Je to super recept na mnoho různých úprav.

Jirka: Že se to nestalo Vám ještě neznamená , že se to nemůže stát 😉 Měla jsem ten samý problém jako další zde a trouba byla zapnutá, takže není důvod z lidí dělat hňupy

Vypadá to skvěle, určitě to vyzkouším. Jen do masa nebudu cpát rohlík a česnek dám čerstvý, ale už teď se mi na to sbíhají sliny. Děkuji za inspiraci :yes:

Mirka Mikulášková:TAké jsem dělala přes hodinu a půl možná spíše dvě. Ale stálo to za to... Je to dobrůtka a dnes je jdu dělat znovu... Já tedy přidala ke smetana ještě kelímek zakysanky a mňamka :-):yes:

Mirka Mikulášková 19. 10. 2015 14:18
To jsem se pěkně napálila((peču už hodinu a půl a brambory tvrdé((((((((

mlete maso delam podobne jako na spagety, pridam rajcata a papriky, protlak nebo kecup, to vsechno udusim na panvi domekka. Brambory na loupacky dospod zaliju masem, pak prikryju zbytkem brambpr a zaliju tak 5ti vejce romichanymi ve smetane. Na vrch nastouhany syr a zapecu tak pul hodky, vlacne stavnete, vsechno meke....
www.toprecepty.cz:-))www.toprecepty.czhayerova.m@seznam.cz

Nás to tedy zklamalo, ale s kečupem se dá sníst všechno.

vždycky dělám všechny zapečené pokrmy ze syrových brambor a ještě se mě nestalo že by byli tvrdé,dávam bodík.:-D

Dělám to i z plátků krkovice. Smetana se vyvaří a brambory jsem neměla nikdy tvrdě. Zkusím to i z mletého. To jsem ještě nedělala, ale může to být velice dobré. :yes:

jdu vyzkouset vypada to jako prima recept

přidávám k oblíbeným a už jen čekám, než se to upeče v troubě, těším se na oběd, díky za recept, věřím, že bude chutnat:yes:

tak jsem udelala 3 pokus, ale to jsem uz vzdala se syrovyma bramborama a predvarila je :) a moc dobry

Hlavně, že chutnalo, Petro.;-):-K

Petra Kohoutová 8. 7. 2013 19:49
Výborný recept, ještě jsem přidala šunku na kostičky a všemožné koření a výsledek fantastický, děkuji ;-)

dendy88 - v receptu jsem uvedla, že se peče v troubě asi hodinku. Ještě nikdy se mi nestalo, abych měla brambory po této době tvrdé. A to zapékám všechny podobné recepty se syrovými bramborami...;-) Nepředvářím je. Syrové pustí vodu a smetana je taky tekutina - vlastně se v ní "uvaří."

dendy88:No neviem prečo ale ja mam tie zemiaky tiež surové pridala som to na 190 stupnov uvidíme asi som spravila moc hrubé kolečka

Jak tu někdo může napsat, že měl brambory v torubě dvě hodiny a stejně je neměl měkký? Omg, tak si je třeba předvařím, pak jen rozpálím troubu a mám je dozlatova za 30 minut a měkký.
Jinak recept je fajn, já dávám smetanu zakysanou teda, vyzkoušejte :-)

Akire: Klidně použij;-)

Je důležité, aby to byly rohlíky? Mám doma jen toustovy chleba - světlý, můžu ho místo těch rohlíků použit??? díky za odpověď. :-)

jojo je to dobrota, měla jsem pouze mleté vepřové ale i tak to je pochoutka. Zbylo ještě na zítra k obědu :-p :yes:

dendy88:možno ti odišiel termostat, ak máš elektr. rúru. (Pred časom sa mi to stalo tiež.) Nie je normálne, aby sa za 2 hodiny neupiekli zemiaky...

porada:no zapnutou jsem mela normalne :-) to bych ty brambory mela v ty troube asi dyl jak 2 hodiny. Nevim poprvy jsem je delala ze jsem je nemela priklopeny , tak jsem myslela ze to je tim,ale ted jsem je mela priklopeny celou dobu a stejnak to slo hrozne pomalu, a jinak jsem mela troubu presne na 170 stupnu pro rejpaly:-p

dendy88: měla jste zapnutou troubu ?:-):-K
Omlouvám se, ale nemohl jsem si pomoci, tato otázka se sama nabízí.:-?:-O:-O
Nic ve zlém není myšleno.;-)

tak bodika jsem poslala :yes:, nakonec to bylo moc dobry, jen by me zajimalo jak to delate s tema bramborama , ja je mela v troube pres 2 hodiny a stejnak jsem je na konci nemela poradne vsechny mekky, priste je budu muset uvarit zvlast , pres 2 hodiny v troube to nema pro me cenu:-((

Já přidala 20-tý bodík Mňam dobrota dělám pro miláška na oběd :-D kují kují za recept.:yes::-))

Mňamka :yes::yes::yes::yes::yes:

:yes: Vyborny, rychly, jednoduchy :-)

Díky všem za milé komentáře.:-K

Taky máme rádi, posílám 16. bodík. Chutné fotečky. :-p:-K

:-pDobrá mňamka:-*a krásné fotky+15:yes::yes:

Dzungilo, to máme taky rádi, je to rychlé a z jedné vody na čisto bez nádobí. Dávám ti 13.bod:yes:

:-p:yes: mňam:-K:-K

Pěkná fotka.:yes::-)

michsamant 29. 12. 2010 07:07
:-p:yes::yes:

Mňam;-);-);-)

:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené brambory s mletým masem, brambory zapečené s mletým masem, zapékané brambory s mletym masem, brambory s mletym masem, zapečené brambory, zapečené těstoviny s mletým masem a smetanou, zapecene brambory s masem, zapečené brambory s mletým, zapečené brambory se smetanou, těstoviny s mletým masem a smetanou, těstoviny zapečené s mletým masem a smetanou, zapečené brambory v troubě s mletým masem, zapecene brambory s masem a smetanou, zapeceny brambory s mletym masem, zapečené brambory z mletým masem, brambory se smetanou, mlete maso zapecene s brambory, zapecene mlete maso s bramborem, zapečene brambory z masem, zapečené brambory se smetanou a masem

Suroviny:
brambory, maso mleté, sýr eidam, vejce, rohlík, mléko, smetana sladká 31%, sůl, pepř čtyř barev, česnek sušený, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu