Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový koláč s tvarohem

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale velmi chutná. Oblíbíte si ji.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 269 kJ /
3 889 kcal
Bílkoviny85,03 g
Tuky101,57 g
Vláknina17,23 g
Cholesterol 809 mg
Sodík 775 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy649,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Krok 2: V míse smícháme sypké a tekuté suroviny na těsto. Dobře promícháme metličkou. Těsto musí být tekuté a hladké. Krok 3: V druhé misce vymícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, vejce a druhou polovinu karamelového pudinku dohladka metličkou. Krok 4: Menší hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou a těsto do něj vylijeme. Můžeme použít i pečicí podložku na plech. Krok 5: Tvarohovou náplň pomocí cukrářského sáčku nebo mikrotenového sáčku, ve kterém jsme udělali dírku, nastříkáme křížem krážem na těsto. Během pečení těsto vyběhne a tvaroh se do něj zanoří, vytvoří pak při řezu pěknou mozaiku. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut.

TIP: Oblíbené moučníky s tvarohem

Zveřejněno 12. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp02

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zp02

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

martiline: děkuji za milý komentář a za všechny fotečky:-K Jsem ráda, že vám chutná:-K Mějte se hezky:-K

Moc dobré řezy. Vláčné. Potřebovala jsem zužitkovat podmáslí a nakonec jsem si našla tenhle recept. Dovolila jsem si přidat fotky. Kakaa jsem dala hodně vrchovatou lžíci, mám proto těsto tmavší. Také jsem dala na klasický plech, z menšího (jak je v receptu, ale já si přečetla až pak :-D ) jsou určitě vyšší a lépe vypadají. Místo vanilkového cukru jsem do těsta přidala třtinový cukr - karamelový (dovolila jsem si přidat jeho fotku), ten cukr používám docela často, má skvělou karamelovou chuť.
Děkuji za recept. Už je půlka za neděli pryč. :yes: :-8

marepavla: mam radost:-K

vyyyyborny :yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

Výborný...místo pudinku jsem ale udělala klasický karamel a supr ;-)

receptík se moc libí tak to vyzkouším není to nic těškého a hlavně je to rychlé tak to snad bude i dobré ted je to v troubě tak odpoledne ochutnáme ale i tak posílám kladné bodíky:yes:

moooooc dobrý ke kávičce ;-)

Krásný koláček:-K+20:-p:yes:

Moc pěkný recept. Karamel, to je moje:-p:-*...+1:yes:

Lžíce a hrnky to je moje a ještě když se nemusí hrčet šlehačem :yes::yes::yes:+

Vypadá výborně ;-) zítra se do něj pustím a už se těším :-K:-p

:-Knádhera:yes::yes:+12

;-):-K:yes:

:-pMŇAM:-p... už to tisknu a zítra zkouším (zkusila bych hned, ale nemám karamelový puding - škoda) :-)

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
karamelový koláč, kolac s karamelem, karamelový koláč s tvarohem, tvarohový koláč, tvarohový koláč s karamelem, tvarohovo karamelový koláč, karamelovo tvarohový koláč, koláč s tvarohem a karamelem, kolac karamelovy, karamelový tvaroh, karamelový koláč recept, tvarohovo- karamelový koláč, recept na karamelový koláč s tvarohem, koláč s tvarohem, tvaroh s karamelem, karamelový pudink, karamelový koláč s tvarohom, koláč karamel, tvarohový karamelový kolač, karamelový pudink koupit

Suroviny:
vejce, cukr, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, podmáslí, kůra citronová, kakao, pudink karamelový, tvaroh ve vaničce, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, pudink karamelový, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu