Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté tvarohové rohlíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 320 kJ /
3 423 kcal
Bílkoviny79,78 g
Tuky173,24 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 589 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy376,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V troše oslazeného mléka rozmícháme droždí. Nalijeme do mouky, přidáme rozpuštěný tuk, vejce, sůl, zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Necháme 15 minut odpočinout. Krok 2: Rozdělíme na 6 až 8 bochánků, z každého vyválíme placku a nakrájíme na 6 i více trojúhelníků, podle toho, jak je chceme velké. Krok 3: Plníme tvarohovou nádivkou, já jsem spotřebovala na tady to množství 1 a půl tvarohu. Pečeme a ještě teplé potíráme máslem a obalujeme v cukru. Krok 4: Samozřejmě, že jsem si těsto udělala v pekárně, chtěla jsem to hlavně podle receptu popsat pro ty, kdo ji nemají.

Zveřejněno 9. 7. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Chválené recepty

Určitě jsou tady holky, co by je měly hezčí, nicméně, jsou vynikající i tak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté tvarohové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5pE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté tvarohové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5pE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Senzační, měkkoučké:-)

:yes: Moc dekuji za tento recept. Opravdu vynikajici!!!!!! Ja dala pul masla a pul hery a do testa pridala jeste 100 g mouckoveho cukru a vysledek opravdu skvely. Rohlicky nevydrzely dlouho, jen se po nich zaprasilo. Pro velky uspech jsem z tohoto testa upekla kolacky, taky mohu doporucit. Skvele. Pokud prijdu na to, jak sem vlozit fotky, pridam.

Martina: :-8:-K:yes:

charlie: ukladaj rohlíčky tým koncom trojuholníka na plech...

Nevíte prosím, co mám dělat, když se mi od rohlíčků odlepuje konec toho trojúhelníčku? Vůbec to potom nevypadá pěkně :-)

iluuuu:;-)

Rohlíčky výborné.....:-)

Veru-praha: Taky dnes oprašuji pekárnu, tak jen směle do toho :-)

Veru-praha 30. 3. 2014 11:59
Tak ty jsou úplně božský... dneska dělám na poždání znova :) teda spolu s pekárnou děláme :) plním tvarohem a povidly a můžeme se po nich utlouct!:-8

minich: Děkuji :-)

Tak jsem dnes pekla ,úžasné rohlicky :yes::-K

Vladka (neregistrovaný/á) na tom vůbec nezáleží, jaké tvary se vytvarují, hlavně, že pak chutná;-)

Super recept.:-! Nešly mi teda udělat pěkné rohlíčky, tak jsem dělala psaníčkový šátečky, ale během dne zmizely úplně všechny. :-)):yes:

jarkave,pitanet, děkuji a jsem moc ráda, že chutnaly!!!:-)

jsou vyborny, celkem rychly urcite jsou vyborny i na slano:-):-p:yes: diky za paradny snidani:-D

:-K:-K Ahoj tak jsem dělala tyto rohlíčky a můžu říct, že nemají chybu jsou moc dobré mám taky recept ale ty vaše jsou o mnoho chutnější:-)):-)):-)) je to za víc bodíků

Lomačko, jako neregistrovaná mi nemůžeš dát nic, ale to nevadí!!:-D Díky!:-)

dělám taky tak ,jen do nich dávám nutelu,Jano dávám:yes::yes::yes:

Joli, díky za fotku! Doufám, že chutnalo!:-)

ja mám podobný recept, v mojom zozname ich mám pod názvom BUFETOVE ROŽTEKY, recept je z jedného kila hladkej múky,dávam bodík:-p

Moniko, mám velikou radost, že chutnaly. Já jsem těsto dělala v pekárně, tak jsem nemusela dělat kvásek z mléka, ale vím, že to jde v klidu i klasicky udělat.;-)

Ahoj Jani, právě jsem dopekla. Pečení je moje slabá stránka a modlila jsem se, aby se povedly. Při kynutí mi těsto (jak jsem zvyklá) nenaběhlo a ani jsem si nebyla jistá, zda mám nechat droždí v mléce chvilku nakvasit. Dělala jsem pro chuť z poloviční dávky a vše dopalo na výbornou (ještě horký jsem ochutnala);-). Díky za rychlý a výborný recept. Rohlíčky jsem jedla na svatbě u kamarádky a zmizely ze stolu jako první. Myslím, že až přijdu z práce, nezbyde na mě nic:-))

topreceptyZdravím:-8Ted´jsem dodělala ty skvělé rohlíčky,který opravdu nemaj chybu:-p:-p:-p:yes::yes:jsou úúúžasný:-))máš bodík:yes:

Ahojky, vypadá to hodně lákavě, asi to zkusím, jinak já do tvarohu dávám ušlehaný hodně tuhý sníh z bílků a tvaroh je super jemny.:-)

Cilko, to ti fakt nepovím, já jsem to pekla podle toho, jak to vypadalo v troubě a asi na 180 stupňů. Oni ze spodu malinko zrůžoví, to poznáš.

potřebuji vědět jak dlouho se pečou a při jaké teplotě. díky

Terezko, máš je moc hezké, zase jiný tvar a moc díky za fotku. Jsem ráda, že chutnaly!:-):yes:

Jani, tak jsem je zkusila i vyfotila :-)). Nejsou tak krásné jako ty Tvoje, ale jsou výborné!!!:yes:

Jarmilo, kostka kvasnic u nás váží 42g a půl kostky tvarohu 125g. Mám sestru v Kanadě a taky se mne na takové věci ptá, takže to zadám do návodu a díky za upozornění.;-)

vypada to moc dobre, ale tim, ze neziji v CR, nevim kolik je kostka kvasnic a 1 a pul tvarohu, bylo by to fain, dat tam vahu vsech surovin;-)

Mili a to mne teda fakt mrzí, že jsi nepřidala foto s tím mákem!:-// To by bylo fajn, ale i tak, jsem moc ráda, že chutnaly;-)

Tedy Jani, tak tohle je mnamka :yes:...před chvílí jsem rohlíčky dopekla a už mizely z talířku...ani jsem to nestíhala vyndavat z trouby, zkusila jsem i s makovou náplní...tuším, že je budu muset zase brzy upéct:-p...posílám pochvalu a bodík

Gábi, je škoda, že doporučuješ náplně z Dámy cz. a né ty co jsou zde. Např. http://www.toprecepty.cz/recept/4732-napln-do-kola...

Jani, štěstí, že nemám doma tvaroh, jinak bych se pustil do pečení;-):-p.
Posílám 12. bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

Já také dávám puding do tvarohu kvůli tomu, aby byl tvaroh jemnější. Vždycky jsem obdivovala jemný, měkký tvaroh na valaškých frgálech, které pekla moje teta skvěle, zatím co já jsem mívala tvaroh tužší, tak jsem si nechala poradit a fakt je daleko lepší :-)

vlajda, díky za informaci:-8 popravdě jsem si myslela, že pudink se dává kvůli barvě. No, zjišťuji, že se učíme celý život:yes:

Milí kuchtíci a kuchtice:pudink se do tvarohu na pečení přidává proto, že do sebe natáhne syrovátku, která se uvolní z tvarohu.Nádivka je pak jemnější a není taková "gumová".Není-li po ruce puding, stačí trocha škrobové moučky a přidat vanilkový cukr.Na škodu není přidat rozinky namočené v Rumu(pro děti v ovocném čaji)Tak všem dobrou chuť,jdu taky cmuchtit:-8

Sodovka, no, je tam napsáno 15 minut odpočinout, takže to asi stačí. Schválně jsem to napsala tak, aby to mohly udělat i holky bez pekárny, tohle těsto je super, dobře se s ním pracuje. Kdybych to dělala klasicky, Danuš, tak bych to nechala těch 15-25 minut.;-)Miruško, děkuji!!;-)

Jani rohlíčky jsou za 1;-).Máš boďku a já jdu nakrmit nepřehledné-pardon totiž oblíbené;-):-D

Jani, zbytečně se podceňuješ. Jsi šikulka.:yes: Rohlíčky jsou nádherné. Jejich vůní cítím i přes monitor. Když kynuté těsto budu zpracovávat ručně, tak těch 15 minut stačí na vykynutí? Nebo těsto moc vykynuté být nemusí? Dík a posílám bodíka :yes::-p:yes:

Aleno, tady je odkaz na různé náplně, mezi nimi i ta tvorohovo-pudinková http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3986

Alena, moc se omlouvám, mohlo mne taky napadnout, že ji přece jen někdo nebude umět. No, já obyčejně smíchám tvaroh s jedním žloutkem a mletým cukrem a je to. Pokud mám, přidám půl sáčku vanilkového pudinku (ne vařeného) tady v těch rohlíčcích by tekl, musí to být husté, Cukru, podle chuti, já dala asi 2 lžíce a můžeš přidat i hrozinky.;-)

Napiště prosím návod na tu tvarohovou nádivku. prý je vynikající smíchat tvaroh s pudinkem. Nevíte kolik čeho? Díky odbornicím :-)

Jani, ty se ti teda povedly!:yes:;-) I moje babi je dělávávala a ještě teď cítím jejich chuť...:-p
Boďka!:yes:

Ale joo, stačí a díky!:-D:-))

Jani, ---- ono to ještě existuje tohle dělala babka ....:-*:-*:-8;-):-p musí ti ale stačit jeden bodík, no...;-)

Načíst další komentáře (11)

Tématické fráze:
kynuté rohlíčky s tvarohem, tvarohové rohlíčky, kynuté rohlíčky, kynute rohlíčky bez kynutí, rohlíčky bez kynutí, rohlíčky z kynutého těsta, tvarohové rohlíčky z kynutého těsta, recepty moučníky s foto, rohlíčky s tvarohem, www recepty online cz, tvarohové kynuté těsto, kynuté tvarohové těsto, žemlovka s jablky a tvarohem recept, rohlíčky, tvarohová náplň do rohlíčků, kynuté těsto s tvarohem, kynuté tvarohové rohlíky, recepty online cz, recept na kynute rohličky, tvarohové rohlíčky recept

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, vejce, droždí, mléko, sůl, cukr, tvaroh

Přidat fotografie receptu