Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 528 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,64 g |
Tuky | 62,59 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 946 mg |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 14,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme rozpálit olej a maso rychle po obou stranách osmažíme dozlatova.
Krok 3: Mezitím si připravíme omáčku: Rozpustíme máslo, do kterého vmícháme kečup, několik kapek worcesteru, víno a vývar. Podle chuti osolíme, případně přidáme cukr a krátce povaříme.
Vhodnou přílohou jsou opečené, nebo vařené brambory.
Vhodnou přílohou jsou opečené, nebo vařené brambory.
Zveřejněno 12. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí smaženky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PrQy
Moje poznámka
Krůtí smaženky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PrQy
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 6 minutami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 55 minutami
Club sušenky
Kerstein před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 3 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 4 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Tématické fráze:
krútí stehna smažené,
top recepty krůtí maso na víně,
kruti maso smazene,
recept smažené krůtí maso,
smažené krutí kousky,
veprove smazenky na vine,
maso na víně a kečupu
Suroviny:
maso krůtí,
sůl,
tymián,
mouka hladká,
vejce,
olej,
máslo,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
víno červené,
vývar,
sůl,
cukr
Komentáře (11)