Krkovička pro návštěvu
Krkovička je oblíbeným masem na gril, jelikož je pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte maso pikantní marinádou, proložte náplní a snadno vytvoříte oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 043 kJ / 4 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 405,12 g |
| Tuky | 244,70 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 960 mg |
| Sodík | 6,44 g |
| Sůl | 15,35 g |
| Sacharidy | 49,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso desetkrát příčně nařízneme tak, jako bychom krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujeme do konce.
Krok 2: Smícháme suroviny na marinádu, potřeme jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepříme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet.
Krok 3: Druhý den vložíme do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů.
Krok 4: Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.
Krok 5: Dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme nejméně 2 hodiny.
Krok 6: Na posledních 20 minut alobal otevřeme a maso odkryté dopečeme.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pro návštěvu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/533X
Moje poznámka
Krkovička pro návštěvu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/533X
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 15 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 37 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 39 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 46 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct krkovici,
krkovice recepty,
co uvařit pro návštěvu,
jak dlouho péct krkovičku,
jak péct krkovici,
krkovice recept,
jak pect krkovičku,
krkovička na medu,
krkovička recepty,
recepty z krkovice,
recepty pro návštěvu z vepřového masa,
maso pro navstevu,
jak upravit krkovici,
krkovicka recept,
jak upravit krkovičku,
krkovice apetit,
co uvarit z krkovicky,
recepty pro navstevu,
recept na krkovici,
pečená krkovice s bůčkem
Suroviny:
krkovice vepřová,
pepř mletý,
olej,
víno bílé,
hořčice,
med,
sůl,
maso uzené,
sýr,
žampióny
Komentáře (31)
http://www.recepty.cz/recept/krkovicka-pro-vitanou...