Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý sypaný tvarohový koláč

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sarka 38

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Už žádné zdržování s přípravou těsta. Šlehání i hnětení nechte stranou, tentokrát budeme sypat. Právě kvůli své neuvěřitelně jednoduché přípravě a neobyčejné vláčnosti je tento sypaný tvarohový koláč tak oblíbený.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 169 kJ /
4 582 kcal
Bílkoviny109,55 g
Tuky34,75 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy946,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jedné míse rozmícháme mouku, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva Krok 2: V druhé smícháme 3 tvarohy, 3 celá vejce, 1 hrnek mléka, vanilkový cukr a 1/2 hrnku cukru Krok 3: Vymažeme (hodně) vyšší plech a na něj rozetřeme po celé ploše něco přes polovinu sypké směsi. Krok 4: Navrch naběračkou nalijeme rovnoměrně celou tvarohovou náplň a nakonec pomocí lžíce posypeme zbytkem sypké směsi. Krok 5: Celý koláč poklademe na tenké plátky krájeným máslem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak snadno vyrobit domácí vanilkový cukr

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autorky sarka 38

Někdo dává máslo celé, já dávám půlku. S celým máslem je buchta lepší :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62GO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62GO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Vynikající koláč, děláváme, je opravdu luxusní.

Půlku kostky másla jsem přidala do sypké hmoty a půlku nakrájela na povrch koláče. Do sypké hmoty jsem přidala vanilkový cukr a do tvarohu nalila 0,5l mléka. Koláč je moc dobrý. Přidávám foto :-K

Postupovala jsem přesně podle receptu a celý to letělo do popelnice. Bylo to bez chutě a na dně mi zbylo spoustu mouky. Pekla jsem to 80 minut na 180 a hrůza... nevím proč :-( :no:

Lenunka: děkuji za upozornění, recept jsem upravila ;) :-*

Zobrazit 3 starší odpovědi

Včera jsem pekla , jen do tvarohové směsi jsem přidala scezené borůvky z malého kompotu . Koláč byl výborný , ještě večer sněden . Doporučuji . Dobrou chuť .:-)<3

ten to koláč dělám hooooodně let......je suprový.jen do tvarohu dávám ještě citronovou kuru a koláč dávám do studené trouby..........:-p:-p:-p:-p

včera jsem ho dělala je výborný mám stejný recept:yes:

je fakt skvělý,když ho udělám okamžitě se po něm jen zapráší:-p:yes:

Uz nekolikrat vyzkouseny a je perfektni!

Je to fakt super:-):yes::-))

Jak moc se to nafoukne???

moc dobrý! ;-)

:yes::yes:

:yes:+5:-p

Nevypadá to špatně:-p:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
rychlý tvarohovy kolac, sypaný koláč s tvarohem, švédský sypaný tvarohový koláč, rychlý koláč s tvarohem, sypaný koláč s tvarohem na plech, sypaný koláč, rychlý tvarohový koláč na plech, sypký tvarohový koláč, tvarohový koláč rychlý, rychlý kolač z tvarohu, sypaný koláč na plech, tvarohový sypaný moučník, rychli tvarohovy kolac, švédský sypaný koláč, tvarohový moučník rychlý, sypký koláč, rychlé tvarohové koláče, sypaný tvarožník, rychlý tvarohový koláč recept, rychlý tvarohový moučník

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, mléko, cukr vanilkový, máslo, tuk

Přidat fotografie receptu