Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s nádivkou

Vykouzlete k nedělnímu či svátečnímu obědu výborné pečené kuře s křupavou kůžičkou a nádivkou obsahující anglickou slaninu, petrželku a okořeněnou o aromatickou chuť muškátového oříšku. Po tomto vydatném a chutném obědě se velice rychle zapráší.

Hodnocení receptu je 4,6 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 65 min

85 min (20 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 795 kJ /
1 146 kcal
Bílkoviny45,57 g
Tuky48,02 g
Vláknina9,68 g
Cholesterol 841 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,02 g
Sacharidy128,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vymícháme tuhý sníh. Krok 2: Rohlíky namočíme mléka, prohněteme, přidáme žloutky, sůl, zelenou petrželku, anglickou slaninu, nastrouháme kousek muškátového oříšku a sůl. Nakonec přidáme sníh z bílků, který opatrně vmícháme do rohlíkové hmoty. Krok 3: Kuře, nebo díly osolíme, posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky másla a dáme asi na 40 minut péct ve 190°C. Krok 4: Pak jej vyndáme, mezi díly kuřete nandáme nádivku a dáme péct ještě asi na 25 minut. Podáváme z bramborem.

TIP: Nejlepší recepty na kuře s nádivkou

Zveřejněno 12. 7. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Babicovy dobroty, včerejší pořad.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Y5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Y5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

To je přesně ta nádivka, kterou dělala moje mamka. Dneska jsem jí poprvé udělala podle toho receptu a byla skvělá. Děkuji za recept.

Není uvedeno kolik mléka

Libotovska: Dobrý den, na 4-5 rohlíků to může být odhadem 200-250 ml, ale hustotu nádivky je potřeba upravit tak, aby výsledná hmota byla kompaktní. Doporučuji mrknout na videorecept níže, kde je krásně vidět postup výroby.

HankaR.: Když se peče nádivka s masem, tak má mnohem lepší chuť, protože "natáhne" do sebe vypečenou šťávu.

Moooc chutnalo<3

Vynikající :yes: Skvěle popsaný postup :yes: Já pekla nádivku zvlášť, jelikož u nás jí milují a je jí potřeba hodně :-*

Tohle je skvělý recept, mě nikdy nechutnala nádivka z vnitřku kuřete.

:-p:-p:yes:

STANDA: super;-), česnek nic nepokazí!:-)

NAZDÁREK ,PŘIDAL JSEM DVA STROUŽKY ČESNEKU A NA MÁSLE OSMAŽENOU CIBULKU A PECKA :-p:-p:-p

Jaruna18 děkuji, jsem ráda, kuře se dá dělat na 100 způsobů a vždycky je super;-)

Janičko,dnes jsem dělala tohle kuřátko s nádivkou a bylo skvělé.:yes: Dík za recept a bodík letí. Mňam.:-p:-)):-D
Přidávám fotku.

Honzíku, díky, jsem ráda, že ti u maminky chutnalo:-D:-))

Vynikající a přitom tak jednoduché:yes:Akorát upečené masíčko,nádivka pojala chuť masa a tuků,tím bylo vytvořeno aroma smyslů a chutí.Jemně křupavá kuřecí svalovina spolu s nadýchanou nádivkou tvoří nepopsatelnou chuť,nebylo zapotřebí přílohy a dobře jsem se najedl.Tohle papů si uvařím častěji.-)

Tak, teda, Jendo, nevím, jestli mám být potěšená, nebo vytočená:-)):-D Sebezapření?:-O Já nevím..Babica vaří dobře a hlavně, zdá se mi, že i pro ty, co nejsou tak zběhlí, jako třeba já a to myslím úplně vážně. Dívám se mu na ruce a nemusím si nic psát, skrátka, jde to. Včera, jak napichoval to kuřecí na špejle, tak jednoduchá věc, úplná blbost a člověka to nenapadne, teda-mne, to nenapadne. Projezdil dost světa a hodně vařil. Vím, že není tady moc oblíbený, ale no-pro mne to je pan kuchař;-)

Jani, včera jsem měl slabou chvilku a s mírnou dávkou sebezapření jsem ten pořad udýchal:-//;-):-O.
Posílám čtvrtý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Jééé, díky od benzínky jsi to mohla i donést:-)), ten bod, samozřejmě:-))

Já jsem nevěděla, ale už vím. ;-) Musí to být dobrota. Bodík letí od benzínky k nemocnici :-D :yes:

Já dělám jenom mńamky, copak nevíš?:-)):-D:-)):-))

Jani, to vypadá mňamkově :-) Bodík!:-*:yes:

Tématické fráze:
kuře s nádivkou, nádivka ke kuřeti, kuře s nádivkou recept, nádivky na plněné kuře, rohlikova nadivka, recepty kuře s nádivkou, kuře recepty babica, recept kure s nadivkou, babicovy recepty kuře, nadivka kure, kuře s nádivkou babica, kuře z nádivkou, babica kuře s nádivkou, babicovy dobroty recepty poslední díl 2014, kuře plněné nádivkou, babicovy dobroty recepty poslední díl, jednoduchá nádivka ke kuřeti, recept na kuře s nádivkou, včerejší babicovy dobroty, babica kure

Suroviny:
kuře, koření grilovací, sůl, máslo, rohlík, vejce, petrželka zelená, slanina anglická, ořech muškátový, máslo, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu