Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké rohlíčky plněné pudinkem

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Jakým moučníkem překvapit návštěvu? Můžeme se nechat inspirovat receptem našich babiček a připravit neodolatelné křehké rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a rohlíčky budou chutné naslano se sýrovou náplní i nasladko, s pudinkovým nebo čokoládovým krémem.

Suroviny pro 48 kusů

48kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 320 kJ /
3 662 kcal
Bílkoviny84,04 g
Tuky172,00 g
Vláknina17,96 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,56 g
Sacharidy435,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme podle návodu na sáčku pudink a necháme ho vychladnout. Krok 2: Mezitím do mísy nasypeme mouku, ve které uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mléko a necháme vzejít kvásek. Krok 3: Změklou heru, vejce a sůl přidáme k mouce s kváskem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 6 dílů. Krok 4: Z každého dílu vyválíme placku, kterou rádlem rozdělíme na osminy. Krok 5: Do každé osminy dáme trochu pudinku a stočíme ji do rohlíčku. Krok 6: Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C přibližně na 20–25 minut.

Zveřejněno 27. 3. 2012

Poznámka autorky Iness

Můžeme plnit i ořechovou náplní, tvarohem, čokoládou, jak kdo má rád a skvěle se hodí i na slané variace (sýr, salám). Dobrou chuť !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OwP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OwP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Rohlíčky jsem dělala s povidlovou náplní a byly taky moc dobré<3

Aby konzistence pudinku tužší je lepší použít 2 balíčky pudinku:-Q

Tak jsem dodělala rohlicYork. Jsou uza snědl. A ten puding

Ne, těsto se nenechává kynout, ihned se zpracovává, nejlepší náplň je tvaroh /udělat hustý a sladší/ nebo ořechová náplň. Dávám celou kostičku droždí tj. 42 g. S pudingem jsem to nedělala, ani dělat nebudu, dokud rohlíčky nevychladnou je puding.náplň řídká a je to na nic....

Ivana Krbcová 10. 4. 2017 17:33
marcela: Dobrý večer.Právě dělám rohlíčky.První várku jsem dělala s pudinkem a hrůza.Puding vytekl.Tak jsem to udělala s povidlama a taky s tvarohem ty jsou dobré..Příště žádný puding.

Ladislava 1. 3. 2017 09:25
Chcem sa spýtať či to cesto sa nedáva vykysnúť to sa hneď po vymieseni robia rohlicky dakujem

Ladislava: Bez kynutí ;-).:-?

Zobrazit 2 starší odpovědi

dnes jsem taky dělala dooprvdy super jen mi dost vytekl pudink ;-( příště naplním tvarohem:-D:yes::yes::yes:

Rohlíčky sú úžastneeee :-) presne ako na obrazku dnes som ich robila a vysli nadherne :-) niečo cez 50kusov davala som puding a aj nutelu ;-) ODPORÚČAM VŠETKÝM

Omlouvám se předem, zkušené pekařinky prosím odpusttě - to těsto nemusím nechat kynout ?:-K

takometa: Jseš zlatíčko:-K:-K, :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tak nevím, někam se mi zatoulal komentář. :-( Každopádně jsem také vyzkoušela a musím uznat, že toto je PAN RECEPT! <3 Rohlíčky jsou přesně takové, jako na fotografii a chutnají ještě lépe. S těstem se pracuje bezvadně, já nědělala zrovna "prcky" a měla jsem jich též 48ks, jako tady popisuje níže paní. A jsou naprosto luxusní, křehké, jemné, lehké. Nejsou přeslazené, ale přesto jsem dala a příště dám nejspíš ještě o něco víc cukru do těsta. Mně by stačilo i jen půl pudinku. Dělala jsem ze sušeného droždí a vyšly skvěle!:-8 Takže já mohu za nás jen doporučit, opravdu chutná mňamka, která byla ihned pryč. <3 Takže si přepisuji a děkuji za výborný a jednoduchý recept.

lenka: Myslím, že cca půlka sáčku bude stačit :-).

Zobrazit 3 starší odpovědi

Chci se jen optat.Potírají se rohlíčky vajíčkem.Nebo je nepotíráte a dáváte hned péct.;-);-)

nikita: Nepotírám :-8

Rohlíky jsou luxusni vřele doporučuji velmi chutnali

Zuza: Tak to je nejhezčí komentář, jaký mi kdo napsal. Mockrát děkuji :-K

Vždy, než začnu něco péct, koukám se na komentáře a podle nich se rozhodnu, jestli péct, nebo ne. Rohlíčků jsem se na základě všech pozitivních komentářů nebála a musím podotknout, že jsou opravdu tak skvělé, jak se o nich píše. Já osobně měla trochu strach, že nebudou tak "křehké", jak se píše v názvu. Ale spletla jsem se, jsou křehoučké a nadýchané i druhý den ;-) Konečně recept, který zaujme názvem, a pak ani chutí nezklame, ba naopak, ještě více potěší! :-)

tojejedno:Ano opravdu jsem jich měla tolik ;-)

tojejedno 9. 5. 2014 05:53
Ahoj, rohlíčky vypadají skvěle, zítra je chci vyzkoušet :) Jen bych se chtěla zeptat, jestli jich je opravdu z tohoto množství 48 (6 dílů, každá na osminy)??:-8

:-p:yes::-K

Pajaska:Já děkuji za vyzkoušení a hlavně že chutnaly:-*;-)

Naprosto skvělé rohlíčky.:yes::yes::yes: Plnila jsem povidly a pudinkem.Nedělám naposledy.Příště budou s ořechy a nutelou.Rychlé,jednoduché a chutné.Díky za recept.:-K

jeden jako druhý....krása:-p:-p

Dnes som si vybrala tvoj recept, rohlíčky som plnila Nutelou a sú skvelé! :yes: Ak dovolíš, prikladám foto.

výborné,zkusila jsem na velikonoce,a vyborne,ted je chci zkusit naplnit nutelou:-p;-)

Upekla jsem, naplnila sýrem a část těsta marmeládou a rohlíčky byly výborné :yes:

tak se musim pochlubit zkusila jsem tento recept rohlicky jsou dobre jen to chce asi praxi aby vypadali tak jako na obrazku nejek me nesli zabalit;-(

:-K:yes::yes:

bara.it:
Jsem ráda, že se povedly a hlavně že všem chutnalo !!! A na fotečky se těším;-).

Iness: děkuji.. mám na ně animo:-8:-p:-D:yes:

rebeka:
ano přesně tak ;-)

takže chápu to dobře, že nechám vzkypět jen kvásek a dále těsto nenechávám kynout:-?

Vyborne opravdu krehke rohlicky. Vcera jsem vyzkousela a byla jsem nadsena. Pudink jsem udelala z plne davky mleka a muzu potvrdit, ze napln z rohlicku opravdu nevyteka. Pridavam bodika :yes:18:yes: a az budu mit PC v poradku, dovolim si pridat i fotky (ktere jsem nastesti udelala v podstate po vytazeni z trouby, nebot se po nich uplne zaprasilo):-p:-p:-p

Tento recept znám ale krapet jinak mam ho od seve babičk,peču ho us 20 let.:-)

indulina28:Indulino, sušených kvasnic dáš na 5OO g mouky 1 sáček 7 g;-), nevím, jak je to balené u vás, tady je to po 7 g sáčcích:-)

indulina28 - kostka droždí má 42 g - sušeného bych tam dala cca 2 lžičky - ale nejsem autor receptu (budu jenom uživatel):-D podívej se na sáček, kolik se dává na 500 g mouky:yes:

Krásné rohlíčky, jen co je pravda! Pudingem jsem je ještě neplnila, ale mohla bych zkusit. Mám jeden osvědčený recept odsud a nedám na ně dopustit, jsou také kynuté a můj syn je zbožňuje. Že bych projednou zkusila ty Tvoje? :-K:yes:+

Iness - máš je do ko na lé:yes::-D těstíčko vyzkouším

Moc krasne je mas,akorad nevim kolik toho drozdi mam jenom suseny je mozno rict gramaz?A mame tu jen hl.mouku tak snad to pujde jinak bodik :yes:

:-O oooooooooooooooohhhh mnaaaam hned by som si kusla

ivca:
nedávají ;-) ihned můžeš zpracovat :-)

a co kynout nedávaji se ?

Děkuji všem:-)

Iness:Iness, to jsou ale krásný rohlíčky a máš jeden jako druhý:yes: Já osobně bych také ubrala mléko, když ho uvařím z půl litru, je docela tekoucí-ne moc, ale měla bych strach, že mi to vyteče. Jinak máš krásný 10.bod:yes:

rebeka:
není řídký, ale je lepší ho dát vychladit do lednice;-)

krása:-K:-K jenom.. není ten puding řídký:-? já bych asi trochu ubrala mléka;-)

Krásne!:yes:

krasna presvetlena fotka a o roztekoch ani nehovorim

senky:
Já jsem je dělala, protože jsem chtěla něco honem honem pro ty moje mlsouny :-p:-). A tyhle jsou superrychlé :-D.

Jejda, mňam:-p:-) u nás by taky mizely až by zmizely:-D:-D poslední dobou zmizí vždycky všechno;-) Dávno jsem žádné nekynuté rohlíčky nedělala, je na čase to napravit:-)

Krásné rohlíčky, hned bych si vzala, posílám bodík a vyzkouším:-p:-p:-)):yes::yes::-K

Děkuji děvčata, tak tyhle jsem ukořistila na vyfocení, brali mi je pod rukama :-D. Děti jen tak a manžel ke kávičce. Něco zbylo i na mě ;-).

Jejdanečku:-)Ty jsou opravdu krásné:-K+:yes::yes:

Pěkné nekynuté rohlíčky :-p:yes::yes:

Krásné!!!:yes:

Tak toto je skvostné dílo, až se sliny sbíhají:-8:yes:

Tématické fráze:
pudinkové rohlíčky, křehké rohlíčky, plněné rohlíčky, kynuté rohlíčky s pudinkem, křehké rohlíčky s tvarohem, pudinkové rohlíčky top recepty, rohliky plnene pudinkem, pudinkové rohlíčky recept, krehké rohlicky bez kynutí, krehke rohlicky s orechovou naplni, křehké tvarohové rohlíčky, pudingové rohlíčky, kynute plnene rohlicky, rohlíky s pudinkem, rohlicky plnene marmeladou, jednoduché rohlíčky plněné mákem, pudinkove rohlíky, kynuté pudinkové šátečky, rohlíčky plněné, recept na pudinkové rohlíčky

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, vejce, tuk hera, droždí, sůl, cukr krupice, mléko, pudink vanilkový, cukr

Přidat fotografie receptu