Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 029 kJ / 1 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,42 g |
| Tuky | 54,44 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 304,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu. Krok 3: Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem. Krok 4: Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu. Krok 3: Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem. Krok 4: Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGvn
Moje poznámka
Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGvn
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 18 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu řezy na plech,
tiramisu rezy,
řezy tiramisu,
šlehačkové řezy,
tiramisu řezy recept,
tiramisove.rezy,
řezy se šlehačkou,
top recepty slehackove rezy,
tiramisu recept,
řezy s tiramisu,
recepty tyramisa,
slehackove rezy recept,
řez tiramisu,
řezy jako tiramisu,
tiramisu rez,
tyramisu řezy,
tyramisa recept,
tiranisu,
mandlove šlehackové rezy,
šlehačkove řezy na plech
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
kypřící prášek,
šlehačka,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
ztužovač šlehačky,
piškoty,
rum,
mandlové aroma,
káva,
kakao
Komentáře (13)