Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 029 kJ / 1 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,42 g |
| Tuky | 54,44 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 304,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu. Krok 3: Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem. Krok 4: Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 minut na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu piškot. Krok 2: Krém:
Vyšleháme šlehačky se ztužovači do tuha,jemně vmícháme vanil. cukr a zakysanou smetanu. Krok 3: Upečený piškot hustě pokapeme kávou a rumem smíchaným s mandlovým aroma.Krém rozdělímě na 2 díly. 1 díl krému rozetřeme na piškot,poté poklademe piškoty a ty také hustě pokapeme kávou a rumem, natřeme na ně zbytek krému a posypeme kakaem. Krok 4: Takto připravené řezy dáme vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGvn
Moje poznámka
Šlehačkové řezy (variace na Tiramisu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGvn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
tiramisu řezy na plech,
tiramisu rezy,
řezy tiramisu,
šlehačkové řezy,
tiramisu řezy recept,
tiramisove.rezy,
řezy se šlehačkou,
top recepty slehackove rezy,
tiramisu recept,
řezy s tiramisu,
recepty tyramisa,
slehackove rezy recept,
řez tiramisu,
řezy jako tiramisu,
tiramisu rez,
tyramisu řezy,
tyramisa recept,
tiranisu,
mandlove šlehackové rezy,
šlehačkove řezy na plech
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
kypřící prášek,
šlehačka,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
ztužovač šlehačky,
piškoty,
rum,
mandlové aroma,
káva,
kakao
Komentáře (13)