Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírový nepečený zákusek

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 806 kJ /
910 kcal
Bílkoviny49,02 g
Tuky10,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 134 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy154,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do teplého mléka si dáme nabobtnat želetinu. Krok 2: Mezitím si do mísy nastrouháme tatranky, přidáme změklé máslo a nejlépe rukou promícháme a vypracujeme těsto. Krok 3: Formu na srnčí hřbet vyložíme folií a připravené těsto rovnoměrně natlačíme na dno. Krok 4: Nabobtnalou želetinu ručním elektrickým šlehačem prošleháme, přidáme kefír a cukr a ještě jednou důkladně prošleháme. Krok 5: Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nalijeme na korpus do připravené formy.
Můžeme také plnit do silikonových formiček na muffiny, tam korpus není zapotřebí. Krok 6: Necháme nejlépe do druhého dne zaležet a podáváme ozdobené šlehačkou a kousky ovoce.

Zveřejněno 19. 4. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem včera potřebovala nějaký recetík na zákusek na dnešní den.V poslední době se mi nějak dlouho načítají stránky Topreceptů a já jsem na to neměla nervy:-)Zásoba želatiny,kterou každou chvíli používám na různé slané studené mňamky je po ruce stále,kefír také a manžel zrovna koupil nádherné jahody.Tak jsem dala experimentík,který vyšel a návštěvě chutnal.Dělím se s vámi o něj,jen příště budu plnit do nižší formy,(nebo neplnit až po okraj)tu co jsem si nachystala byla zbytečně veliká a hotový"amaroun"se po vyfocení překulil na bok. Muffinky držely bezvadně:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový nepečený zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9L2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový nepečený zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9L2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

hosta:Děkuji:-KJituško,buchty a jiné pečené sladkosti nemusím,na to je expert mužíček:-))Ale tohle kefírové i jiné nepečené mlsání máme v oblibě oba:-pA je pravda,že kefírové máme také raději,než z mléka:yes:

To je krása, z kefíru mi chutnají tyhle mlsky víc, než z mléka - ty jsi ale kouzelnice a pečlivka:yes:

nádhera!!!:-K

Krásné :yes::yes::yes:+

Děkuji za zájem:-):-K

Nádhera:-K:yes:

:-p:-p:-K:yes:

Kanyla:Tak teď jsem zmatená i já:-8;-)Hned v prvním řádku v postupu je nasáno,že si dáme do teplého mléka nabobtnat želatinu:-)Já to dělám tak,že mléko zahřeji v kastrůlku,aby bylo jen vlažné,pak přeliji do šlehací mísy a vmíchám želatinu,která mezitím,než si připravím korpus a ovoce stihne nabobtnat;-)
Želatinu používám z Kauflandu"Stilla dolce",je to ve fotu s uvedenými surovinami,ale pro jistotu jsem to teď blikla ještě jednou samostatně a přidávám čitelnější foto:-)
Moc jste mě děvčata potěšily svými milými komentáři:-*Děkuji i za hodnocení:-K

Vypadá to perfektně! Musím už taky něco nepčeného vyzkoušet do silikonových muffinů!
Můžu se zpetat, jakou používáte želatinu? Já obvykle Dr.Oetker (myslím, že 1 sáček je 20g), ale tam je úplně jiné použití - dle návodu tedy - nejprv bobtná, pak se zahřeje - to tu ale vůbec není psáno, tak jsem zmatená - ráda si nechám rozšířit obzory, díky ;-)

Dala bych si:-p:yes:Máš krásné fotky:yes::yes::yes:

Aničko to vypadá moc hezky;-):yes::-p

1974andrea:Andri,těch formiček jsem měla jednu sadu 12kusů a ještě jsem si dokoupila nedávno v Lidlu další.Je to opravdu moc príma:yes:Jen bych uvítala trošku větší formičky-ty mi v kuchyni moc chybí.Tyhle jsou takové titěrňoučké:-8:-))ale využívám je jak do MW,tak do obyčejné trouby a hlavně na takovéto různé nepečené,želatinové sladko/slano výtvory:-p

Ta chvála chutná víc,než samotný zákusek:-8:-*
Já všem moc děkuji:-K:-K

krása,bodík+:yes::yes::-)):-K

Jejda:-p:-p:yes:

Krásná fotka :yes::-)

niečo krásne :-p:-p+1:yes::yes:

Peknučké!

Aničko, to je kráása!!!:-O:-O

Anna Kocikova:Ani,neni co dodat a ta fotka je svetova:yes:Davam 13.bod:yes:

Obrázky jsou moc krásné. 12. bod pro tebe a tvou mňamku. :yes::-K

Andulko:-K Ty jedna šikulko šikovná,to se Ti vážně moc povedlo:yes::yes::-K děláš mi chutě:-8:-)) udělám si taky DIA verzi;-)

Anna Kocikova:Ty muffinkové formičky jsem si teď koupila taky, v Tchibu, jsou to vděčné věcičky, viď, jde to z nich hezky vyndavat

Aničko, tak to se ti krásně povedlo a foto je nádherné :yes::yes::yes:

1974andrea:Jo,už jsem se mrkla;-)No ale do té Tvé nádhery bych se nepustila:-OJá jsem ráda,že jsem se zmohla alespoň na tohle nepečené:-8A dívím se,že jsem nezmršila i to:-S:-D
Holky,ale díky moc za přízeň:yes:Potěšily jste mě:-K

Šmarja, to je pěkný :-!:-K:-K:-K + 10:-!

Já tam mám navíc ještě smetanu a vanil. cukr;-)

Ani:-OWaw:-O:yes:

Zdenka1::-D:-D:-DI Ty Brute:-*:-D:-D

Děkuji:-):-K:-K
Andrejko,budu se muset kouknout na tu Tvou náplň.
Šagetko, než jsem v závěru přidala cukr,tak jsem oddělila část bokem pro dia kamarádku,která tady dnes byla. Moc si pocutnala i bez toho cukru. Ten kefír byl jen lehce nakyslý(kupovaný je více kyselý)a bylo to fajn osvěžující.Ten černý bodík je rozhodně lepší,než pěst pod oko:-O:-D:-D

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
želatina stilla dolce, stilla dolce želatina, nepečené zákusky, příprava želatiny stilla dolce, stilla dolce, nepečený dort zaležet, zakusek z tatranek, zelatina stilĺa, želatina stilla dolce návod, nepeceny zakusek, použití želatiny stilla dolce, zákusek do ruky, mail 10g.pl loc:cz, vaření želatiny stilla dolce, příprava sypké želatiny, kefirovy korpus, želatina pro potravinářské účely stilla dolce, zakusek, recepty na zákusky, nepečený dort z tatranek

Suroviny:
tatranka, máslo, kefír, mléko, želatina prášková, cukr moučkový, ovoce

Přidat fotografie receptu